Patateslerin dağılmaması ve çıtır olması için püf noktası

Herkes çıtır patatesleri kızartma yeteneğine sahip olamaz. Görünüşe göre her şey basit: sebzeleri kesin, tavaya koyun ve yağda kızartın. Ama çoğu zaman istenen çıtır patates yerine cızırtılı bir patates elde edersiniz. Patatesler parçalanır ve pişmiş görünüm ve tat verir.

Patateslerin dağılmaması ve çıtır olması için nasıl pişirilir: genellikle para gerektiren sırlar
Ççıtır patates pişirmeyi başaran aşçıların ana sırlarını inceleyelim:

1. Kızartma için nişastasız patates çeşitlerini seçin.

Çeşitini bilmiyorsanız kalın kabuklu sarı ve kırmızı meyveleri seçin.

2. Patatesleri kalın tabanlı bir tavada kızartın ancak ince yapışmaz bir tavada değil.

3. Patatesleri düzgünce kestikten sonra patatesler, nişastasının temizlenmesi için soğuk suya batırılır ve ardından kağıt havluyla kurutulur.

4. Kızartmadan önce tavayı duman çıkana kadar ısıtın. Daha sonra yağla örtün ve yağı iyice kızdırın patatesleri eşit bir tabaka halinde tavaya atın.

5. Orta ateşte 5-7 dakika kızartın. Bir kapakla örtmek gerekli değildir.

5 dakika sonra patatesleri tahta kaşıkla çevirin ve yumuşayana kadar kızartın.

6. Patatesleri hazır olmadan 5-7 dakika önce tuzlayın, daha önce asla tuzlamayın. Tuz nemi çeker ve patatesleri çiğ olarak tuzlarsanız ıslanıp tavaya yapışır.

7. Ve pişirmeden 2 dakika önce tavaya biraz tereyağı koyarsanız yemeğin tadı artacaktır.

Yaşam Haberleri