Patateslerdeki kimyasallar …Patateslerde bunu görürseniz satın almayın…

Patates en çok tüketilen sebzelerden biridir. Hemen hemen her öğün için harika bir garnitür seçeneğidirler. Sadece çocuklar değil yetişkinler de patatesin her türünü sever: kızartılır, haşlanır, haşlanır, pişirilir… Markette veya manavda yumruları seçerken özellikle dikkatli olmalısınız çünkü bunlar kimyasallarla dolu olabilir.

Bazı yumrular, yüksek alkaloit ve nitrat içeriği nedeniyle son derece tehlikelidir. Bu maddeler sağlığa son derece zararlı olabilir.

PATATESLERİN KİMYASALLARLA DOLU OLDUĞUNU NASIL ANLARSINIZ?

Uzmanlar, kabuğunda yeşil bir renk tonu bulunan yumruları satın almamayı tavsiye etti. Bu, insanlar için tehlikeli kimyasallar olan alkaloit içeriğinin arttığının ilk işaretidir. Kahverengi benekli, küçük delikli veya oluklu yumrulardan da kaçınılmalıdır. Bu kusur, ürünün mantar mikroorganizmalarından ve böceklerden etkilendiğini gösterir.

Uzmanlar sebzenin kalitesini satın almadan önce bile kontrol edebileceğinizi vurguluyor. Kabuğu tırnağınızla delmeniz yeterli olacaktır. Ondan sıvı akmaya başlarsa bu, yumrunun insanlar için tehlikeli olan nitrat içerdiği anlamına gelir. Bu durumda satın alma işleminden vazgeçmek en iyisidir.

Ayrıca uzmanlar, bu sebzenin kabuğundaki yeşil lekelerin onun solnanla dolu olduğunu gösterdiğini hatırlatıyor. Bu madde sadece kemiklere değil genel sağlığa da ciddi zararlar veriyor. Uzmanlar, bazı bilimsel iddialara göre solaninin onkolojik süreçleri tetikleyebileceğini hatırlatıyor. Bu madde güçlü bir toksindir. Uygun olmayan depolama sırasında yumru köklerde aktif olarak birikmeye başlar.

Çimlendiklerinde büyük miktarlarda solanin oluştururlar. Bu durumda sadece filizleri kesmek işe yaramaz. Filizlenmiş yumruları atmak ve hiç yememek daha iyidir. Bu nedenle filizlenmiş patates satın alınmamalıdır. Her yumruyu dikkatlice inceleyin. Filizlerin görünümünü fark ederseniz, bu sebzenin yanlış saklandığı anlamına gelir. Alıp tüketmekten vazgeçseniz iyi olur.

Yaşam Haberleri