Kahvaltılar, günün en önemli öğünü olarak kabul ediliyor ve uzmanlar bu öğünü atlamamanızı öneriyor. Ancak her gün yeni tatlar eklemek bazen zor olabilir. Eğer patatesi seviyorsanız, fırında susamlı patates tarifi size alışılmadık bir lezzet deneyimi sunacak. Bu tarif hem lezzetli hem de oldukça pratik. Şimdi, kahvaltılık fırında susamlı patates tarifine ve malzemelerine göz atalım.
KAHVALTILIK FIRINDA SUSAMLI PATATES TARİFİ İÇİN MALZEMELER
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 kilo baby patates
- 1 tatlı kaşığı toz biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3 yemek kaşığı susam
KAHVALTILIK FIRINDA SUSAMLI PATATES NASIL YAPILIR?
Lezzetli bir kahvaltılık arıyorsanız, fırında susamlı patates harika bir seçenek olabilir. İlk adım olarak, baby patatesleri iyice yıkayın ve üzerindeki toprak ve kalıntılardan arındırın. Ardından bir kâseye sıvı yağ, baharatlar ve susamı ekleyip karıştırın. Yıkanmış patatesleri ortadan ikiye bölüp, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine hazırladığınız karışımı dökün ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında, patatesler kızarana kadar pişirin.
SERVİS ÖNERİSİ:
Kahvaltı sofralarınızı şenlendirecek bu fırında susamlı patatesi doğrudan servis edebilirsiniz. Ayrıca, öğlen veya akşam yemeğinde de yoğurtla birlikte sunabilirsiniz. Sarımsaklı veya sarımsaksız yoğurtla mükemmel uyum sağlayacak bu tarife, üzerine kızdırılmış yağda pul biber ekleyerek tatlandırabilirsiniz. Bu, patateslerinize ekstra bir lezzet katacaktır.