Oyuncudan, yönetmene 'cinsel istismar' suçlaması

İstanbul Şişli'de film yönetmeni Mustafa G., Beylikdüzü'nde oturan yardımcı oyuncu Sabri K. E.'ye beraber kalmayı teklif etti. 6 bin TL para veren Sabri K. E., G.'nin evine yerleşti. İddiaya göre S. K. E. gece uyuduğu sırada odasına gelen yönetmen Mustafa G. tarafından cinsel istismara uğradı. Davanın detaylarına halkt.com.tr ulaştı.

İstanbul Şişli'de yaşayan film yönetmeni Mustafa G. setlerde tanıştığı yardımcı oyuncu Sabri K. E. ile yakın bir dostluk geliştirdi. Sabri K.E Beylikdüz'ndeki geniş evinden bahsetmesi üzerine Mustafa G., ona kendi evinde kalmasını teklif etti.

ÖNCE SÖZLÜ TACİZ ETTİ

Sabri K.E, Beylikdüzü'nde yaşarken evinin kendisine büyük gelmesi nedeniyle, arkadaşı Mustafa G'nin Şişli 19 Mayıs Mahallesi Hrant Dink Sokak No:72/4 adresinde bulunan evine taşınma teklifini kabul etti. Ertuğrul, Mustafa G.'nin evine taşındı ve ev için 6000 TL kira bedelini ödedi. Ancak, taşındıktan sonra Mustafa G. oyuncuya karşı ilgi göstermeye başladı ve sözlü tacizlerde bulundu. oyuncu, bu davranışları kabul etmediğini belirtti fakat yönetmenin sözlü tacizleri devam etti.

EVDEN AYRILMAK İSTEDİ

Sabri K.E , bu durumdan rahatsız olup, Mustafa G'ye evden ayrılmak istediğini ve verdiği 6000 TL'yi geri talep etti. Yönetmen bu talebe "önce hesaplayalım" diyerek yanıt verdi ve Sabri.K.E' yi oyalamaya devam etti. Aynı dönemde sözlü tacizler devam etti.

UYURKEN ODASINA GİDEREK CİNSEL TACİZDE BULUNDU

15 Aralık 2021 günü sabaha karşı, Sabri K.E'nin odasında uyuduğu sırada, Mustafa G tarafından cinsel istismar girişiminde bulunuldu. İkili arasında çıkan arbedede, Sabri K.E'nin boynunda ve kollarında yaralanmalar meydana geldi. Sabri K.E , kış günü kalacak yeri olmaması ve parasını geri alabilme umuduyla polise başvurmaktan kaçındı. 17 Aralık 2021 günü, Mustafa G'den parasını tekrar talep ettiğinde, Mustafa G yine oyalama taktiğine başvurdu. Aynı gün akşam saatlerinde odasında bulunduğu sırada Mustafa G oturmak için davet ettiği isimli şahısın kendisini oturmaya davet etmesiyle tekrar cinsel istismara uğradı. Bunun üzerine apar topar evden ayrılan Sabri K.E, polise giderek şikayette bulundu.

MAHKEMEDE DİKKAT ÇEKEN 'EŞCİNSEL' SAVUNMASI

Mahkemede ifade veren Mustafa G, Sabri K.E'nin kendisi hakkında öne sürdüğü iddiaları şiddetle reddetti. Mustafa G, Sabri K.E'yi evinde ağırladığını ancak Ertuğrul'un sunduğu bilgilerin doğruluk payı taşımadığını belirtti. Mustafa G, Sabri K.E'nin eşcinsel olduğunu ve bu nedenle evinden ayrıldığını ileri sürdü. Ayrıca, Mustafa G ,Sabri K.E'nin bu nedenle kendisine yardım ettiğini ve ona destek sağladığını ifade etti.

DOSYA İSTİNAF'A GİTTİ

Mustafa G, o dönemde eşiyle ayrı yaşamasına rağmen evlilik birliğinin devam ettiğini vurgulayarak, bu durumun anlaşmazlıkla ilgili etkisi olmadığını belirtti. Kendisine habersiz olarak farklı erkek şahısların eve alındığını site yönetiminden öğrendiğini ve bu durumu fark ettikten sonra Sabri K.E'nin evden ayrılması için uyarıda bulunduğunu ifade etti. Mustafa G, bu nedenle kendisine yönelik suçlamaların iftira olabileceğini öne sürdü. Mahkeme Mustafa G hakkında beraat kararı verirken Sabri K.E karar itiraz ederek istinaf mahkemesine başvurdu.

Yaşam Haberleri