Ölümsüzlük iksiri değil ama bu sebzeyi her gün yiyenin ömrü 10 yıl uzuyor

Bilimsel çalışmalara atıfta bulunan beslenme uzmanı şaşırtıcı bir şekilde, bilim insanlarının araştırmalarının sonucu edindiği bilgiler ışığında bu sebzenin düzenli tüketiminin ömrü 10 yıl uzatabileceğine inandığını bildirdi.

Herkesin bildiği ömür uzatan bir sebze sarımsaktır. Uzman, sarımsağın birçok faydalı özelliğe sahip olduğunu, bağışıklık sistemini güçlendirdiğini, soğuk algınlığına yardımcı olduğunu, kardiyovasküler sistemi koruyup ve bakterileri öldürdüğünü söylüyor.

SARIMSAĞIN FAYDALI ÖZELLİKLERİ

Sarımsağın faydalı özellikleri eski çağlardan beri biliniyor. Bu ucuz sebze karaciğeri temizler ve romatizma ağrılarını hafifletir.

Uzman, "Çinli ve Hintli doktorlar gut ve parazitlerle ilgili hastalıklar için sarımsağı öneriyor. Gerçekten mucizevi bir bitki. Besin içeriği açısından tam bir şampiyon" diye ekliyor.

Bağırsaklardaki patojenik mikroflorayı yok etmek için sarımsak gereklidir. Bol miktarda molibden ve krom içerir. Bütün bunlar sindirimimiz için gereklidir. Krom kan şekeri seviyelerinin düzenlenmesinde rol oynar, bu da diyabet gelişimine karşı koruma sağladığı anlamına gelir. Enzimlerimizin iyi üretilebilmesi için metabolik süreçleri düzenlemek için molibden gereklidir.

"Sarımsak, toplam kolesterol üretimini yavaşlatır ve 'kötü' kolesterolün emilimini uyararak ateroskleroz ve hipertansiyon riskini azaltır. 4 yıllık bir araştırma, günde 900 mg sarımsak tozu alan kişilerin iyi kolesterolünde %8 oranında artış olduğunu buldu. Kötü kolesterolde %4 azalma ve kan basıncında %7 azalma" söz konusu diyor uzman.

"Kolesterol rekoru sahibi olan pastırmanın genellikle sarımsakla birlikte yenmesi şaşırtıcı değil. Bu çok bilgece bir gelenek; sonuçta sarımsak, yüksek yağlı beslenmeyle ilişkili sağlık risklerini çeşitli şekillerde azaltır. Bunun için yemek yeterlidir."

Günde sadece bir diş sarımsak... Tek sorun kokusudur...

Allisin sarımsağa kokusunu verir, insanoğlunun kullanmaya başladığı ilk antibiyotiklerden biridir. Dizanteriye neden olan gram pozitif ve gram negatif bakterileri, stafilokokları, mantarları ve şistozom veya amip gibi parazitleri öldürmede etkili olduğu gösterilmiştir.

Uzman, "Gastrit, mide ve duodenum ülserleri, gastroözofageal reflü hastalığı (GERD) gibi gastrointestinal sistem hastalıklarının alevlenmesi sırasında sarımsağın kontrendike olduğu unutulmamalıdır. Alerjik reaksiyonlar da mümkündür" diye ekliyor uzman.

Yaşam Haberleri