Öğrendiklerinize Şaşıracaksınız! Bu Besinleri Sakın Buzdolabında Saklamayın! 28 Kasım 2023 Salı 20:37 Her besin buzdolabında saklanmaz. Doğru ortamda saklanmayan besinler ise bir anda zehirlenmenize neden olabilir. İşte detaylar... Okuduğunuzda çok şaşıracağınız fakat nedenini öğrendiğinizde hak vereceğiniz buzdolabına girmemesi gereken besinler.TATLILARBal, reçel ve çikolata gibi tatlı besinler buzdolabında organik özelliklerini yitirerek tatlarının yanı sıra reçel ve balın akışkanlığı da bozulur.SARIMSAKAntibakteriyel etkiye sahip sarımsak sadece 2 gün boyunca buzdolabında kaldığında bakteri üretir.PATATESEmilimi yüksek bir besin olan patates durduğu ortamın kokusu ile tadı değişir. Buzdolabında bir günde fazla kalan patates bozulur fakat görüntüsü aynı kaldığından fark edemeyiz. Ancak pişirilen patates bağırsak hastalıklarının yaşanmasına sebebiyet verebilir.KAHVEBuzdolabının soğuk ve nemi kahvenin hem lezzetini hem de görüntüsünü bozar.DOMATESYıllardır herkesin yanlış bildiği bilgilerden biri domatesin bozulmaması için buzdolabına konulması gerektiğidir. Aslında domates buzdolabına konulunca organik yapısı soğuk havadan dolayı bozulur. Kabukları kırışan domates bakteri oluşturmaya başlar ve tüketilen bu domatesler sindirim hastalıklarına neden olur.EKMEKEkmek buzdolabına koyulduğunda çok daha hızlı bozuluyor ve küflenmesine neden oluyor.MUZMuz buzdolabına koyulduğu zaman olgunlaşması gecikiyor ve bu geçen sürede besin değerini de kaybetmesine sebep oluyor. Muzun bütün faydalarından yararlanmak istiyorsanız serin yerde muhafaza edin.ANANASAnanas buzdolabına koyulunca olgunlaşması gecikir. Olgunlaşması geciken ananasın ise lezzeti bozulmaya başlar.SOĞANSoğan buzdolabında saklandığı zaman çok daha hızlı bozulup içten çürümeye başlar. Bu nedenle sepette saklanması gereken besinler arasında soğan yer alır. Yaşam Haberleri