Nusret'in Yaptığı Cimrilik Dünyada Alay Konusu Oldu

İngiltere'nin önde gelen gazetelerinden The Guardian, dünyanın birçok bölgesinde işletme zincirleri kuran Nusret Gökçe hakkında dikkat çeken bir haber yayınladı. Gelirlerini son yılda yüzde 40 artırmasına rağmen şirketin yeni aldığı tasarruf önlemi 'pes' dedirtti.

Nusret Gökçe tarafından İstanbul merkezli kurulan Nusr-Et restoran zinciri, dünyanın birçok bölgesinde yeni şubeler açmaya devam ediyor.

Sergilediği sıra dışı hareketler ile sosyal medya platformlarında kısa sürede bir fenomen haline dönüşen Nusret Gökçe, şirketini uluslararası bir restoran zincirine çevirmiş ve çok sayıda iş insanı ile çeşitli ortaklıklar kurmuştu.

27 BİN LİRAYA STEAK SATIYOR

Bu kadar hızlı büyüme ve yüksek kar oranlarına rağmen Nusr-Et geçtiğimiz yıl çalışanların bahşişlerini teslim etmedi gerekçesiyle dava edilmiş ve birçok farklı ülkede farklı türlü eleştiriler ile karşı karşıya kalmıştı.

İngiltere'nin önde gelen gazetelerinden The Guardian'ın şirket hakkında yayımladığı son haber, okuyanlara 'pes artık' dedirtti.

MALİYETLERİ KISMAK İÇİN RESTORANIN TERMOSTATLARINI KISMA KARARI ALDI

Oldukça pahalı bir menüye sahip olan ve Londra şubelerinde 680 pound'a varan steak fiyatlarıyla cep yakan Nusret, yükselen elektrik faturaları sebebiyle termostatları düşürdüğünü açıkladı.

Şirket ortakları yalnızca geçen yıl 2.8 milyon pound seviyesinde kar elde ederken, şirketin bir yılda döviz bazlı net gelir artışı yüzde 40 oranına ulaşmıştı.

Gökçe'nin pahalı menüleri ve sosyal medya hesabından paylaştığı yüz binlerce dolarlık adisyonlara karşın 'tasarruf' gerekçesi ile şubelerindeki termostatları kısmaya karar vermesi ise Türk ve yabancı kullanıcılar tarafından "cimriliğin bu kadarı" yorumlarına neden oldu.

Yaşam Haberleri