Nuri Bilge Ceylan'a alacak davası!

Yönetmen Nuri Bilge Ceylan ile Diş Hekimi kardeşi Emine Ceylan Aksoy, vefat eden annelerinin kiracısı ile davalık oldu. Anne Fatma Ceylan’ın dükkanında uzun yıllar kiracı olarak ticaret yapan Mehmet Emin Ertekin, iş yerine yaptığı masraflar için dava açtı. Anne Ceylan geçen yıl vefat edince, yasal mirasçısı olan çocukları Nuri Bilge Ceylan ile Emine Ceylan Aksoy, davalı konumda yer aldı.

Bakırköy 13. Sulh Hukuk Mahkemesinde yer alan dosyaya göre Ertekin Ailesi ile Ceylan Ailesi arasındaki mülk sahibi-kiracı ilişkisi 45 yıla yakın sürdü. Dosyaya göre, İncirli Caddesi üzerinde bulunan Ceylan Apartmanında yer alan dükkânlardan birini Adnan Ertekin ile kardeşi Mehmet Emin Ertekin kiraladı. İki kardeş, anılan iş yerinde uzun yıllar beyaz eşya ticareti yaptı.

İŞ YERİNDE YENİLEME YAPTI
Mülk sahibi Fatma Ceylan ile kiracıları arasında, zaman zaman birtakım sorunlar yaşansa da aralarındaki mülk sahibi-kiracı ilişkisi yıllarca sürebildi. Bundan birkaç yıl önce, beyaz eşya satışı yapılan iş yeri turizm acentesine dönüştürüldü. Mehmet Emin Ertekin, bu süreçte dükkânda bir dizi yenileme harcaması yaptı.

RAPOR: 76 BİN 400 LİRALIK MASRAF YAPILDI
Fatma Ceylan,
2021 yılında iş yerinin tahliyesi için dava açtı. Tahliye davası devam ederken Ertekin dükkânı boşalttı. Ertekin yaptığı harcamaları ödemesi için geçen yıl, Fatma Ceylan’a karşı alacak davası açtı. Anılan davaya sunulan bilirkişi raporunda, yapılan harcamanın ise 76 bin 400 olduğu kaydedildi.


Davaya konu iş yeri Ceylan Ailesine ait apartmanda bulunuyor.

NURİ BİLGE CEYLAN DA DAVALI
Anılan davanın açılmasından kısa süre sonra, Fatma Ceylan vefat etti. Anne Ceylan’ın 18 Nisan 2023’te vefat etmesi sonrası, mahkeme yasal mirasçıların bildirilmesini istedi. Anne Ceylan’ın avukatı, yasal mirasçıların, Nuri Bilge Ceylan ile kardeşi Emine Ceylan Aksoy olduğunu mahkemeye bildirdi.


Mehmet Emin Ertekin

MÜLK SAHİBİNİN RIZASI YOKTU
Ceylan Kardeşler
adına mahkemeye sunulan dilekçede, davanın reddine karar verilmesi talep edildi. Savunma dilekçesinde “Kiracı, aksine yazılı bir anlaşma yoksa, kiraya verenin rızasıyla yaptığı yenilik ve değişiklikler sebebiyle kiralananda ortaya çıkan değer artışının karşılığını isteyemez. Bir başka ifade ile kiracı ancak kiraya verenin açıkça ödeyeceğini kabul etmesi halinde, kiralanan yerde yapacağı tadilat masraflarını talep edebilir” denildi.


Emine Ceylan Aksoy da davalı konumda.

5-6 KEZ TAHLİYE DAVASI AÇILDI
Dava dosyasına ilişkin telefonla ulaştığımız Mehmet Emin Ertekin, 1978’de kiracı olarak faaliyet gösterdikleri dükkânı 2022’de boşalttığını ifade etti. Ertekin, anılan iş yerine yaptığı harcamaların, bilirkişi raporu ile de tespit edildiğini söyledi. Ertekin, “Uzun yıllar kiracı olarak kaldık ancak çok da sorun yaşadık. 5-6 kez tahliye davası açıldı. Açtığımız davada da son sözü mahkeme söyleyecektir” dedi. Davalı konumdaki Ceylan kardeşlerin avukatından ise herhangi bir dönüş olmadı.

Yaşam Haberleri