Nub Teorisi Nedir? Anne Karnındaki Bebeğin Cinsiyet Tahmininde Ne Kadar Başarılı?

Gebelik haberini alan anne babaların en merak ettiği konu öncelikle bebeklerinin sağlığı ardından da cinsiyeti oluyor. Bu sürpriz haber için haftalarca beklemek gerekiyor ve genellikle kesin sonuç için detaylı ultrason haftası olan 18-22. hafta bekleniyor. Nub teorisi ise bu cinsiyet tahmin yöntemlerinden biri! Peki bebek cinsiyeti belirlemede ne kadar başarılı?

Nub teorisi nedir?

Çocuk anne rahmine düştükten hemen sonra cinsiyeti belli olmaktadır fakat cinsiyetin ultrasonda belli olması 20. haftayı bulmaktadır. Nub teorisiyle 12. hafta itibariyle tahmin yürütülmektedir.

Nub teorisi aynı zamanda sarkma açısı olarak da bilinir.

Bebeğinizin cinsiyetini tahmin etmek için ilk hamilelik taramanızda oluşan bebeğinizin omuriliğini ve genital dokularını kullanır .

Nub teorisinin arka planındaki fikir şu; eğer bu nuba gerçekten iyi bir şekilde bakabilirseniz, önümüzdeki haftalarda hangi yöne gideceğini anlayabilirsiniz.

Nub teorisini bebeğinizin ultrasonuna uygulamak için, onu omurga uzunluğunun yatay olarak görülebileceği şekilde net bir profilde yakalamanız gerekir.

Buradan bebeğinizin bacaklarının oluşacağı yerin ortasındaki çıkıntıyı veya küçük bir çıkıntıyı arayabilirsiniz.

Nub Teorisi Anne Karnındaki Bebeğin Cinsiyet Tahmininde Ne Kadar Başarılı?

12. Haftadan önce yapılan NUB testinin güvenirliliği olmamaktadır. 13. Haftadan itibaren ise güvenilirliği %75 olmaktadır.

Nub teorisi, küçük çocuğunuzun cinsiyetini anlamanın kusursuz bir yolu gibi görünebilir, ancak ebeler ve diğer doktorlar, emin olmak için genellikle 20. haftada ikinci ultrasona kadar beklemenizi önerir.

Bunun nedeni, cinsel organları henüz düzgün şekilde oluşmadığından, ilk trimesterde bebeğinizin cinsiyetini belirlemenin inanılmaz derecede zor olmasıdır.

Yaşam Haberleri