Nobelli fizikçi ile İtalyan şefin makarna kavgası

Fizikçi: Enerjiden tasarruf ettiren makarna pişirme yöntemi, İtalyan şef: Enerji tasarrufu yapmak istiyorsan başka bir şey pişir

Dünyaca ünlü bir makarna markasının, makarna pişirmenin oldukça sıra dışı bir yöntemini açıklaması İtalyan şefleri ayağa kaldırdı. Tüketicilere makarnayı iki dakika kaynatabileceklerini, sonrasında ocağı ve tencerenin kapağını kapatabileceklerini ve makarnanın su ile “kendi kendine” pişmesine izin verebileceklerini söyleyen marka tepki çekti. 74 yaşındaki Nobel ödüllü fizikçi Giorgio Parisi tarafından icat edilen teknik, şirket tarafından enerji tasarrufu sağlayan bir yöntem olarak tanıtılıyor.

Nobel ödüllü fizikçi Giorgio Parisi

İtalyan şef: Yanlış

Ancak şefler bu açıklamaya tepki göstererek söz konusu tekniğin mümkün olmadığını ileri sürdüler. İngiltere’nin Londra kentindeki Sartoria’nın İtalyan şef-patronu Francesco Mazzei, “35 yıldır makarna pişirdiğini, tekniğin ‘tamamen yanlış’ olduğunu ve ortaya lapa kıvamında bir makarna çıkacağını” söylüyor.

İtalyan şef Francesco Mazzei.

Times'ın haberine göre Mazzei, “Enerjiden tasarruf etmek istiyorsanız başka bir şey pişirin. Makarna pişirmenin kuralları var ve bunlara uyulması gerekiyor. Bana annem öğretti, ben de çocuklarıma söyleyeceğim ve onlar da kendi çocuklarıyla devam edecek. Bu iş böyledir. Kuralları değiştirmek, harika bir operayı değiştirmeye çalışmak gibidir. Bu, İtalyan ulusuna saygısızlıktır” dedi.

Peki İtalyan mutfağının diğer kuralları çiğnenebilir mi? Times, Francesco Mazzei’ye ve restoran işletmecisi James Chiavarini’ye makarna hakkında bilinenleri sorarak doğru olup olmadıklarını araştırdı.

1. Makarnayı her zaman bol su ile kaynama noktasında pişirin – doğru

2. MAkarna Suyu Çok Tuzlu Olmalı – Yanlış

3. Al dente her zaman en iyisidir – yanlış

4. Makarna suyunuza asla yağ koymayın – belirsiz

5. Makarna şeklinizi sosunuzla eşleştirin – doğru

6. Her zaman biraz makarna suyu ayırın – yanlış

7. Carbonara soslu makarnada krema olmaz – doğru

8. Deniz ürünleri ile parmesan olmaz – yanlış

9. Pizzada meyve olmaz – doğru

10. Sızma zeytinyağını asla eksik etmeyin – doğru

11. Domateslerin üzerine asla balzamik sirke sürmeyin – doğru.

(Sözcü)

Yaşam Haberleri