Netflix'e 170 Milyon Dolarlık Dava

Netflix'in yeni dizisi "Baby Reindeer", Fiona Harvey'nin hikayesini mi anlatıyor? Dizinin dünya çapında popülerleşmesiyle birlikte bu soru akıllara takıldı. Dizinin gerçek Marthası Fiona Harvey, dizinin kendisini tacizci bir hayran olarak yanlış bir şekilde tasvir ettiğini gerekçe göstererek 170 milyon dolarlık dava açtı.

Netflix'in diziyi "Gerçek bir hikaye" olarak lanse etmesi, Marta karakterinin Fiona Harvey'den ilham aldığı spekülasyonlarını beraberinde getirdi. Saplantılı bir hayran olarak etiketlendiği için rahatsızlık duyan Harvey, karakterin kendisini anlattığını öne sürerek Netflix'e 170 milyon dolarlık dava açtı. Harvey, dizide hapis yatmış bir suçlu gibi yanlış bir şekilde tasvir edildiğini savundu.

GERÇEK BİR HİKAYE Mİ?

Başrolünü ve yazarlığını Richard Gadd'ın yaptığı "Baby Reindeer", Gadd'ın aynı adlı otobiyografik tek kişilik gösterisinden uyarlandı. Dizi, 38 yaşındaki Jessica Gunning tarafından canlandırılan Martha'nın Richard Gadd'ı yıllar boyunca takip ederek taciz etmesini konu alıyor. Gadd dizide Donny Dunn adında başarısız bir komedyen karakterine hayat veriyor. Donny, Camden'da çalıştığı barda Martha Scott adında bir kadınla tanışır ve ona bir fincan çay ikram eder. Fakat bu basit jest, Donny'nin korkulu bir rüyasına dönüşür.


Fiona Harvey

Dizinin gerçek bir hikayeden uyarlanmış olması ve Harvey'nin iddiaları, "Baby Reindeer"ın ne kadar gerçekçi olduğunu sorgulatıyor. Netflix'in bu konudaki resmi bir açıklaması yok. Dava süreci ve dizinin gerçekle ne kadar örtüştüğü ise daha fazla netlik sağlayacak.

Yaşam Haberleri