NTV'de yer alan habere göre, Amerikan Uzay ve Havacılık Dairesi (NASA), 1980'lerde Voyager 2'nin Uranüs'e yakın geçişlerinden elde edilen verileri yeniden analiz ettikten ve gezegenin en büyük beş buzlu uydusunda su belirtileri aramak için bilgisayar modellemesini kullandı.
Alanındaki ilk çalışma
Söz konusu çalışma, Uranüs’ün uyduları Ariel, Umbriel, Titania, Oberon ve Miranda'da iç yapı ve yapının nasıl geliştiğini belirleyen ilk araştırma olarak kayıtlara geçti.
Uranüs’ün dört uydusunda okyanus çekirdeği bulundu
Araştırmacılar, Uranüs’ün dört uydusunda okyanus çekirdeği buldu. Güney Kaliforniya'daki Jet Propulsion Laboratuvarı'ndan araştırmacılar, bu su kütlelerinin her birinin onlarca kilometre derinliğinde olacak kadar geniş olabileceğini ortaya koydu.
İki uyduda ısı kaynakları bulundu
Bilim insanları, Titania ve Oberon'da bu okyanusların potansiyel olarak dünya dışı yaşamı destekleyecek kadar sıcak olabileceğini söyledi. Bu teori ayrıca uyduların kayalık mantolarında sıcak sıvı salan ve bir okyanusun sıcak bir ortamı korumasına yardımcı olabilecek bir ısı kaynağının keşfedilmesiyle desteklendi.
Uzmanlar, boyutu göz önüne alındığında, radyoaktif bozunmanın yarattığı sıcaklık nedeniyle ikincisinin büyük olasılıkla iç ısıyı koruyacağına uzun zamandır inanıyorlar.