Mutfakta tasarruf deneyimleri için bayat ekmekten tuzlu kek : Bu lezzetli kek sizi şaşırtacak…

Bayat ekmeği lezzetli ve sofistike bir şeye dönüştürme yeteneği uzun zamandır mutfak geleneğimizin bir parçası olmuştur. Bugün size eski ekmeği kullanmak için yaratıcı ve leziz bir fikir sunacağız; beklenmedik tatlar ve aromalarla sizi bir mutfak yolculuğuna çıkaracak tuzlu bir kek.

Bu lezzetli kek sizi şaşırtacak:

Gerekli ürünler:

  • Bayat ekmek dilimleri
  • 2-3 domates
  • 100 gram peynir
  • 100 gram peynir
  • 200 gr mantar
  • İsteğe göre salam
  • 4 yumurta
  • 500 ml. Süt
  • Bir tutam kabartma tozu
  • Maydanoz
  • Tereyağı
  • Kalıbı yağlamak için sıvı yağ

Hazırlama yöntemi: Bayat ekmek dilimlerini tereyağıyla yağlayıp, yağlanmış kek kalıbına yuvarlak tarafı alta gelecek şekilde dizin. Her 2 bitişik dilim arasına salam, domates, mantar ve peynir yerleştirin. Ufalanmış peyniri dilimlerin arasına girecek şekilde serpin. Çırpılmış yumurtaları, taze sütü, bir tutam kabartma tozunu ve kıyılmış maydanozu karıştırın. Bu süt karışımını kalıbın üzerine dökün. Karışımı dilimler arasında dağıtmak için kek kalıbını hafifçe masaya vurun. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 40-45 dakika, altın rengi olana kadar pişirin.

Bayat ekmekten yapılan bu lezzetli kek, yaygın olarak kullanılan mutfak malzemelerine yeni bir soluk getirmenin ilham verici bir yoludur. Doku ve tatların birleşimi her lokmada keyif verir. Soğutulmuş olarak servis yapın ve evinizde size sağladığı mutfak yolculuğunun tadını çıkarın.

Yaşam Haberleri