Yüksekova ilçesinde Büyükçiftlik beldesinde yaşayan Yurtseven ve Altınsu köyünde yaşayan Rojhat Özer, geçen yıl lise eğitimlerini tamamladı. İki genç girdikleri Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda istedikleri bölümlere yerleşemediler. Yurtseven ailesine çiftçilikte, Özer ise babasına arıcılıkta yardım etmeye başladı.
Her iki öğrenci de bu süreçte eğitimlerine ara vermeyerek yeniden sınav hazırlıklarına başladı.
Eksik konularda öğretmenlerinden destek alarak ve buldukları her fırsatı ders çalışarak değerlendiren öğrenciler, sonunda hayallerindeki tıp fakültesine yerleşti.
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni kazanan Yurtseven, ailesinin 11 kişilik olduğunu ve babasına yardım ettikten sonra gece geç saatlere kadar ders çalıştığını belirtti. Yurtseven, elektrikler kesilince mum ışığında ders çalışmaya devam ettiğini ve öğretmenlerinden aldığı destekle başarıya ulaştığını ifade etti.
Yurtseven, şöyle konuştu:
"Ailemiz 11 nüfuslu. Ben beşinci çocuğum. Babam çiftçilikle uğraşıyor. Sınav sürecinde gündüz babama yardım ediyordum, akşam da geç saatlere kadar ders çalışıyordum. Bazen elektrikler kesilince mum ışığında çalışmayı sürdürüyordum. Sınava hazırlık süreci bu şekilde devam etti. Boş günlerim olduğu zaman etüt merkezine giderek öğretmenlerimden eksik konularımla ilgili ders alıyordum, yapamadığım soruları gösteriyordum. Bana çok yardımcı oluyorlardı. Deneme sınavlarına da katılarak başarımı ölçüyordum."
Özer ise aynı üniversitenin tıp fakültesine 481,375 puanla yerleşti. Babasının 40 yıldır arıcılıkla uğraştığını, arkadaşları yaz kurslarına giderken kendisinin babasına yardım ettiğini dile getirdi. Özer, köylerinin ilk doktoru olarak hizmet vermeyi hedeflediğini söyledi
"Çok zorlu ve yoğun bir süreçti benim için" diyen Özer şunları dile getirdi:
"Bana her zaman okumamı istediğini söylüyordu. Doktor olmamı istediğini söylüyordu. Babamın bu söylemi beni çok motive etti. Ben de babamın bu mutluluğu görmesi için çok çalıştım."