Muhteşem ayaklar Hacettepeli doktora emanet

Türkiye'nin ünlü spor cerrahlarından Hacettepeli Prof. Dr. Gazi Huri, Messi'den Neymar'a kadar ünlü futbolcuların tedavilerinin yapıldığı Aspetar Spor Yaralanmaları Hastanesinde görevlendirilen ilk Türk hekim oldu.

Prof. Dr. Gazi Huri, Katar'daki Aspetar Spor Yaralanmaları Hastanesi'nde görevlendirilen ilk Türk spor cerrahı oldu.

Hacettepe Üniversitesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı’nda görev yapan Huri, bu önemli adımıyla, dünya çapında tanınan bir merkezde çalışacak.

Aspetar, FIFA tarafından Mükemmeliyet Merkezi, IOC tarafından ise Araştırma Merkezi olarak kabul ediliyor.

Huri, sporun günümüzde gençler ve amatör sporcular arasında yaygınlaştığını belirterek, spor hekimliği ve cerrahisinin bu alandaki yaralanmaların önlenmesi ve tedavisinde önemli rol oynadığını vurguladı.

Türkiye’nin spor cerrahisinde dünya standartlarında hizmet verdiğini ifade eden Huri, "Ülkemizdeki spor cerrahları, uluslararası düzeyde tanınan çalışmalara imza atıyor" dedi.

YILDIZLARIN HASTANESİ

Aspetar Hastanesi, Paris Saint-Germain ve Tottenham Hotspur gibi ünlü futbol kulüplerinin yanı sıra, Lionel Messi, Kylian Mbappe ve Mesut Özil gibi yıldız futbolcuların tedavilerinde uzmanlaşmış bir merkez olarak biliniyor.

Prof. Dr. Huri, buradaki görevinde Türkiye’yi en iyi şekilde temsil etmeyi hedeflediğini belirtip ve “İlk Türk hekim olmak gurur verici” diye ekledi.

TÜRKİYE İÇİN ÖNEMLİ BİR BİLİM ATILIMI DA

Huri, ayrıca merkezin sadece bir tedavi merkezi olmadığını, aynı zamanda önemli bilimsel ve klinik çalışmaların yapıldığı bir araştırma merkezi olduğunu belirtti. Ağustos ayında yeni görevine başlayacak olan Huri, Türkiye ile uluslararası bilim dünyası arasında bir köprü kurmayı hedefliyor.

Yaşam Haberleri