Mozart ve Beethoven'ın sanatı Muğla'da yaşayacak

Muğla Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği ‘5. Muğla İdil Biret Müzik Festivali’ yarın başlıyor. 3 gün sürecek olan festival sanatseverlere keyif dolu anlar yaşatacak.

Muğla Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği ‘5. Muğla İdil Biret Müzik Festivali’ yarın başlıyor. İki konserden oluşan festival, 19 Temmuz’da Fethiye’de Telmessos Açıkhava Tiyatrosu’nda ve 22 Temmuz’da Marmaris’te Amfi Tiyatro’da yapılacak. Her iki konsere de girişler ücretsiz olacak.

İdil Biret Müzik Festivali açılış konseri, piyanist Korkmaz Can Sağlam, Burcu Hancı ve Cumhur Görgün solistliğinde gerçekleştirilecek. Açılış konseri, 19 Temmuz Cuma saat 21.00’de W. A. Mozart’ın Figaro'nun düğünü uvertürü, L.V. Beethoven’ın piyano konçertosu NR. 4, ünlü opera aryalarından seçmeler ile yapılacak.

KAPANIŞ 22 TEMMUZ TARİHİNDE SONA ERECEK

Festivalin ikinci konserinde piyanistler Emre Nurbeyler ile Özgür Deniz Akalın, Muğla Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası eşliğinde bir araya gelecek. Festivalin kapanış konseri ise 22 Temmuz Pazartesi günü saat 21.00’da Marmaris’te Amfi Tiyatro’da piyanist Emre Nurbeyler ile piyanist Özgür Deniz Akalın solistliğinde gerçekleştirilecek. Konserde, M. Glinka’nın Ruslan ve Ludmila uvertürü, L. V. Beethoven’ın piyano konçertosu NR. 2, S. Prokofyev’in piyano konçertosu NR. 5 yer alacak.

Yaşam Haberleri