Mısır kimler için tehlikeli olabilir?

Mısır lezzetlidir , çeşitli kullanım alanları vardır, besleyicidir; onun hakkında başka ne bilmeliyiz? Kökeni, sınıflandırılması ve yan etkileri!

Pek çok kişinin sandığı gibi mısırın aslında bir sebze olmadığını söyleyerek başlayacağız. Mısır bir gıda tahılıdır. Başlangıçta Orta Amerika ve Meksika'da yetişen mısır, artık tüm dünyayın en sevilen yiyecekleri arasındadır.

Mısırı ister közde , ister haşlanmış , ister ufalanmış, tereyağlı, tuzlanmış veya çorba ve soslarda püre haline getirilmiş olarak yiyin, mısır her zaman iyi bir sağlıklı gıda seçeneği olabilecek çok yönlü bir malzemedir. Yaygın sarı mısırın dışında diğer çeşitler kahverengi, mor veya mavi olabilir.

Mısırın hafif tatlı tadının tadını çıkarırken, tüketimiyle ilişkili potansiyel sağlık sorunlarının farkında olmak akıllıca olacaktır.

Mısır genel sağlığı geliştiren besinlerle doludur. Ancak mısırın aşırı tüketimine bağlı yan etkileri de unutulmamalıdır.

Mısır pellagrayı (B3 vitamini eksikliği), şişkinliği, şişkinliği kötüleştirebilir ve mide rahatsızlığına neden olabilir. Ayrıca diş çürümesine neden olabilir ve osteoporoz ve kilo alma riskini artırabilir. Mısırdaki aşırı nişasta da uyuşukluğa neden olabilir. Ayrıca şeker hastası olan kişiler için de uygun değildir. Mısırın bu olumsuz etkilerinin çoğu aslında dengeli bir beslenmeyle ortadan kaldırılabilir.

Yaşam Haberleri