Hint Ayurveda öğretilerine göre hangi yiyeceklerin birlikte yenmemesi gerektiğine bakalım.
MEYVE GENELLİKLE TEK BAŞINA TÜKETİLMELİ
Kavunu diğer yiyeceklerden ayrı yemelisiniz. Ayrıca mide ağrısı riskini azaltmak için kavun yerken başka meyveler yememenizde fayda var. Özle
Meyveyi her zaman diğer yiyeceklerden uzak tutmak en iyisidir. Yemeğin üzerine tatlı olarak da ideal değiller çünkü fruktoz midede çok uzun süre kalır ve fermente olmaya başlar. Özellikle meyve ile peynir yemek pek iyi bir fikir sayılmaz.
İster kahvaltıda, ister ara öğün olarak tercih edin, özellikle muz gibi şeker içeriği yüksek olan meyvelerin ayrı ayrı tüketilmesi tavsiye edilir.
MEYVELİ MÜSLİ MİDENİZİ AĞRITIYOR OLABİLİR
Meyve ile birlikte kahvaltılık gevrek mide ağrısına neden olabilir. Öte yandan fındık, tohum ve yoğurtla tüketilmesindeyse sorun bulunmuyor.
PEYNİR VE DOMATESİ BİRLİKTE TÜKETMEK MİDE AĞRINIZI KÖRÜKLÜYOR OLABİLİR
Çiğ sebzeyi sindirmek pişmiş sebzeye kıyasla daha zordur. Midesi hassas kişiler için çiğ sebze tüketmek ağrılara neden olabilir. Özellikle birlikteyken iyi giden domates, salatalık ve peynir mide rahatsızlığı yaşayan kişilerin hayatını kabusa çevirebilir.
YUMURTA VE SÜT ÜRÜNLERİ
Hint geleneksel tıbbı ayurvedaya göre yumurta ve süt de birlikte tüketilmemesi gereken yiyecekler arasında yer alıyor. Mide ağrınız varsa sütü diyetinizden tamamen çıkarmak ve alternatifleriyle değiştirmek sizin için iyi olabilir.