Yeşil erik kalp, cilt ve bağışıklık sistemine sağladığı faydalarla ünlü bir yaz meyvesidir. Bağışıklık sisteminin en iyi dostu olan erik vücudu hastalıklara karşı koruyor. Sindirim sistemini düzenleyen yeşil erik kabızlık sorununu anında çözüyor. Faydaları saymakla bitmeyen bu meyveyi yanlış tüketmekse hastalıklara davetiye çıkarıyor.
Erik Tuzlu Yenir Mi?
Yıllardır bilinçsiz bir şekilde tuzla tüketilen yeşil erik yaz mevsiminin en sevilen meyvelerindendir. Herkesin severek tükettiği erik yaz aylarında en çok tüketilen meyveler arasındadır. Vücuda çok sayıda faydası bulunan bu meyve yıllardır hatalı şekilde tüketiliyor. Yeşil eriğin faydalarından yararlanmak için beslenme uzmanlarının tavsiyelerine kulak vermek gerekiyor.
Yeşil erik anti – aging özelliği ile cildi yeniler ve cildin erken yaşlanmasını önler. Cilt tonunu eşitlediği bilinen yeşil erik lekelerin ortadan kalmasına yardımcıdır. Yeşil erik yanında yoğurt ve ayran gibi besinler tüketildiği zaman vücuttaki kalsiyum emilimi artar. Kalsiyum ve fosfor açısından zengin olan erik vücudun demir emme kabiliyetini artırarak kan dolaşımını düzenler.
Eriği Tuzlu Yemenin Zararları
Lif açısından çok zengin olan yeşil erik yaz aylarında kilo vermek isteyenlerin diyet listesinde mutlaka yer almalıdır. Kalori oranı çok düşük olan yeşil erik aynı zamanda vitamin ve lif deposudur. A ve C vitamini bakımından zengin olan bu meyve lif ve potasyum kaynağıdır. Yaz nezlesine karşı korunmak için bol bol erik tüketilmelidir.
Erik iyi bir antioksidan kaynağı olduğu için kalp ve damar sağlığını korur. Genellikle tuzla tüketilen yeşil erikle ilgili bilinmesi gerekenler ortaya çıktı. Yeşil eriği tuzla birlikte yemek vücutta ödem birikmesine yol açıyor. Yeşil erik yanında fark etmeden yenen aşırı miktarda tuz tansiyonu yükseltirken böbrekleri zorluyor. Vücut sağlığı için eriği tuzsuz şekilde yemek gerekiyor.