Maymun çiçeğinden en çok çocuklar etkileniyor! İşte sebebi!

Mpox salgını çocukları ağır şekilde etkiliyor ve mevcut vakaların çoğu 10 yaşın altında. WHO'nun uluslararası acil durum ilan ettiği hastalık, 450'den fazla can kaybına ve geniş çaplı sağlık krizine yol açtı.

Dünya Sağlık Örgütü'nün (WHO-DSÖ) uluslararası acil durum ilan ettiği mpox (maymun çiçeği) hastalığı, Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde hızla yayılmaya devam ediyor.

Bu yıl kaydedilen vakaların büyük çoğunluğunun bulunduğu ülkede, 450'den fazla can kaybı yaşandı.

VAKALARIN YÜZDE 75'İ 10 YAŞIN ALTINDA

BBC'nin haberine göre, hastalıktan en çok etkilenenlerin çocuklar olduğu belirtiliyor; özellikle bağışıklık sistemleri daha az gelişmiş olduğu için çocuklar, mpox salgınından daha ağır etkileniyor.

Dr. Pierre-Olivier Ngadjole, sağlık merkezlerinde görülen vakaların yüzde 75'inin 10 yaşın altında olduğunu ve çocukların sosyal mesafeye dikkat etmemeleri nedeniyle bulaşmanın yaygın olduğunu belirtti.

Kongo'nun doğusundaki Munigi'de, ücretsiz sağlık hizmeti sağlayan klinik, 310 mpox vakasıyla ilgilenmiş ve erken müdahale sayesinde ölümleri önlemeyi başarmış.

Ancak, başka bölgelerde durum daha ciddi; bazı hastanelerde yatak ve ilaç sıkıntısı yaşanıyor ve sekiz çocuk hayatını kaybetti. Kongo hükümeti, aşıların yakında ülkeye geleceğini umuyor, ancak mevcut durumda ülke genelinde herhangi bir aşı bulunmuyor.

Yaşam Haberleri