Maydanoz, ülkemizde çorbalardan pek çok yemeğe kadar vazgeçilmez bir baharattır ve en güzeli tazeyken tüketilmesidir.
Eğer bu bitkinin tazeliğini uzatmak istiyorsanız ve aynı zamanda dondurmaya karşıysanız, sizin için etkili ve basit bir yolumuz var. Aşağıdaki talimatları izleyin.
MAYDANOZUN TAZELİĞİ NASIL UZATILIR?
Kabın içine su koyun. Bir yemek kaşığı karbonat ekleyin. Maydanozu batırın ve bekletin. Bu bitkiyi böyle temizlersiniz.
Kesme tahtasına sirke sıkıp bir bezle silin. Maydanozları kıyın. Kavanozun dibine kağıt havlu koyup maydanozu ekleyin.
Kavanozu buzdolabında saklayın. Bir ay kadar orada tutabilirsiniz. Bu püf noktası sayesinde maydanozun aroması ve tadı korunacaktır.