Makarna neden küçük tencerede pişirilmemelidir: İşin sırrı ...

Çeşitli türlerdeki makarnaların hazırlanması en kolay yemek olarak kabul edilir.Ancak bazıları lezettli makarnalar yaparken bzazılarının pişirdiği makarnalar yapışkandır ve pek lezzetli değildir.Elbetteki bu işin sırrı pişirme tekniğinde...

İşin Sırı Ne?

Evet, makarna pişirmek zor değil ama bu, yemek pişirmede hiçbir nüans ve kuralın olmadığı anlamına gelmez. Tecrübeli aşçılar önce suyu tuzlar, kaynamasını bekler, makarnayı ekleyip üzerini bir kaşık dolusu zeytinyağı veya tereyağı koyar.
Bu kuralları göz ardı ederseniz spagetti birbirine yapışacaktır.

Makarnayı neden küçük bir tencerede pişirmemelisin?


Çok az kişi, spagettiyi iyi pişirmek için büyük tenecerede boş alana ve çok miktarda suya ihtiyaç duyulduğunu biliyor.
Bu teknikleyaparsanız makarnalar yapışmaz.
Tüm kurallara göre makarna pişirmek istiyorsanız 100 gram makarna için en az bir litre su ve 10 gram tuz almalısınız.

Yaşam Haberleri