Maden Suyunu Böyle İçenler Yandı! Hiç Fark Etmediğimiz Bir Hata Yapıyoruz!

Ağır yemeklerden sonra hazımsızlığa iyi gelsin diye elimizi uzattığımız ilk şeylerden birisi de maden suyu. Ancak maden suyundaki mineralleri vücuda doğru şekilde almak büyük önem taşıyor. Bu noktada ise maden suyunun doğru içilmesi gerekiyor. Maden suyu bardakta mı içilmeli şişede mi?

Uzmanlar vücudun kaybettiği minarellerin günde 2 şişe maden suyuyla geri alınabileceğini vurguluyor. Ancak maden suyu tüketirken hiç fark etmediğimiz bir hata yapıyoruz. Birçok kişi maden suyunu bardağa boşaltarak içerken uzmanlar bunun yanlış tüketim olduğunu dile getiriyor. Öyle ki maden suyunu şişede tüketmek herhangi bir kabarcıklaşma meydana getirmiyor ancak bardağa boşalttığınızda oluşan köpürme yararlı gazların kaçmasına neden oluyor.

Uzmanlar maden suyunun faydalı olabilmesi için tamamen hijyenik ve gıda standartları doğrultusunda özel üretilen cam şişelerinde tüketilmesini tavsiye ediyor. Maden sularının içeriğinde sağlık için faydalı olan magnezyum yüksek oranda bulunuyor.

Magnezyum, kas ile sinirlerdeki elektrik uyarılarının iletilmesini sağlıyor. Kalp ve damar hastalıklarına karşı koruyor. Damar sertliği gibi hastalıklara neden olan magnezyum eksikliğini, maden suyu içerek gidermek mümkün görünüyor. Maden suyunun bir diğer içeriği olan sodyum ise vücut sıvılarında en fazla bulunan elementtir ve vücuttaki sıvı dengesinin düzenlenmesini sağlar.

MADEN SUYUNUN FAYDALARI NELERDİR?

Ayrıca asit-baz dengesi ve sinir uyarılarının taşınması da sodyumun en önemli görevlerindendir. Bikarbonat, mide hastalıklarına iyi gelir, şeker hastalığı ve gutun tedavisinde, böbrekteki taş oluşumunun engeller. Maden suyunda yer alan sülfat ise bağırsakların ve safra kesesinin düzenli çalışmasına yardımcı olur. Maden suyu, böbrek taşlarının oluşumunu da engeller. Ancak maden suyunu yemekten en az 1 saat sonra tüketmekte fayda var. Yemeğin hemen üzerinde içildiğinde mide asitlerinde dengesizlik yaratabilir.

Yaşam Haberleri