Limonlu su efsanesinde bu yanlışa dikkat!

Birçok insan sabahları limonlu su içerken bazıları da limonlu çay içiyor. Bir kısım da limonu kabuğuyla tüketiyor. Aslında hepsinin faydalı olduğunu söyleyen Canan Karatay, bir püf noktaya dikkat çekti

Özellikle limonun kabuğuyla ilgili uyaran Canan Karatay, mide ve bağırsaklar için limonu tüketim tavsiyesinde bulundu. İşte limonlu su ve limon kabuğuyla ilgili detaylar...

Limon C vitamini açısından değerli bir besin. Limonlu su konusunu kendi kanalında açıklığa kavuşturan Canan Karatay, limonun kabuğuna karşı uyardı. Limonun mideye ve bağırsaklara iyi geldiğini belirten Karatay, limonlu su efsanesiyle ilgili merak edilenleri açıkladı.

Limonun asitlik durumunun efsane olduğunu belirten Karata, "Limon vücuda girince alkali etkisi yapar. Asit alkali dengesini ayarlar. Çok yüksek C vitamini içeriği vardır. O da biliyorsunuz C vitamini yüksek antioksidanlardan biridir." dedi.

LİMONUN VE LİMONLU SUYUN FAYDALARI

Canan Karatay'ın limonlu suyla ilgili açıklamaları şu şekilde:

"Sabah kalktığımızda su içeriz. Suya yarım limon sıkarak ve biraz da kristal kaya tuzu koyarak çok güzel bir içecek yapabiliriz.

Limonata çok önemlidir. Asırlardan beri Osmanlı'da da vardı. Ama limonata şekersiz olacak. Limonataya toz şeker katmayacağız.

Limonlu su ferahlatır. Türk filmlerinde biliyorsunuz hemen limon koklatılır. Çünkü içinde önemli antioksidan vardır. Asitli denmesi şehir efsanesidir. Vücuda girdiği zaman alkali olur. Kabuğu da önemlidir. Kabuğunda bulunann peksin çok önemldiir.

Yalnız doğal olmalı. Üzerine sürülen o parlak maddelerden olmamalıdır. Çaya atabiliriz ama kabukla değil.

Limonun kabuğunun içindeki o beyaz kısmı çok önemlidir. Onu yiyebiliriz. Kabuk üzerinde mumya varsa çok tehlikeli. Onun için sıcak çaya kabuğuyla koymamamız gerekir. Yemeklere kabuğuyla koymamamız lazım. Tuzlu suyla çocukları alıştırmamız çok önemli. Limon mide ve bağırsak florasını düzeltiyor. Yaşlılık lekelerini düzeltiyor."

Yaşam Haberleri