Limon suyu pek çok şeyi temizlemede mükemmeldir; özellikle güneş kreminden kaynaklanan zorlu kombinasyon lekeleriyle mücadelede ve soğan ve sarımsak gibi yiyeceklerden gelen güçlü kokuları koruyan kesme tahtalarının kokusunu gidermek için faydalıdır ancak limon suyunun tüm yüzeylerde ve kumaşlarda kullanılması güvenli değildirve daha da önemlisi, kombinasyon tehlikeli toksik dumanlar oluşturduğundan asla klorlu ağartıcı veya ağartıcı içeren ürünlerle karıştırılmamalıdır.
Yüksek maliyetli hasarlardan veya daha kötüsünden kaçınmak için, bazı yaygın ev eşyalarının limonla temizlenmemesi veya limona maruz bırakılmaması gerektiğini bilmek önemlidir. Bunlardan bazıları sizi şaşırtabilir; o yüzden neyi asla limonla temizlememeniz gerektiğini öğrenmek için okumaya devam edin.
1. Ağartıcı
Klorlu ağartıcı, asitlerle karıştırıldığında toksik klor gazı oluşturan kimyasal bir reaksiyon oluşturur. Çamaşır suyunu sirkeyle karıştırmamanız gerektiğini duymuş olabilirsiniz ; aynı kural limon suyu için de geçerlidir. Klorlu ağartıcı veya klorlu ağartıcı içeren ürünleri asla limon suyuyla karıştırmayınız.
Limonu asla klorlu ağartıcı veya ağartıcı içeren ürünlerle karıştırmayın.
2. Bazı yüzeyler
Tezgahlar, backsplash'lar, zeminler, mobilyalar ve aksesuarlar dahil olmak üzere doğal taş yüzeyler limon suyuna maruz bırakılmamalıdır. Limon suyundaki asit mermer, granit, arduvaz ve diğer doğal taşlarda çukurlaşmalara neden olabilir.
3. Parke Zeminler
Limon suyu, parke zemin kaplamasındaki contaya zarar verebilir, donuk bir görünüm yaratabilir ve zemini hasara açık hale getirebilir. Parke zeminleri limonla temizlemekten kaçının ve bir parça limon düşürürseniz veya limon suyunu dökerseniz, contanın sitrik asite maruz kalma süresini en aza indirmek için mümkün olduğunca çabuk temizleyin.
4. Pirinç Kaplama
Konu limonla temizlik olduğunda bu madde biraz yanıltıcı olabilir. Masif pirinç, limon veya diğer asitli temizlik maddeleri kullanılarak parlatılabilirken, pirinç kaplı parçalar korozyona neden olabileceğinden asla limon suyuyla temizlenmemelidir. Ancak bir nesnenin katı pirinçten mi yoksa pirinç levhadan mı üretildiğini nasıl anlarsınız? Mıknatıs testini kullanın: Nesneye bir mıknatıs tutun; eğer mıknatıs metale çekilmiyorsa katı pirinçtir, ancak manyetik bir çekim hissederseniz parça pirinç plakadan yapılmıştır ve limon suyunu atlamalısınız.
5. Koyu veya Parlak Renkli Giysiler
Limon suyu, koyu ve parlak renkli giysiler ve tekstiller üzerinde bir miktar beyazlatıcı etki yaparak geri dönüşü olmayan renk kaybına neden olabilir. Koyu renkli veya canlı renklere sahip giysilere, ev eşyalarına ve döşemelere doğrudan sıkmaktan kaçının.