Lahana yemeklerini seviyorsunuz ama kokusunu sevmiyorsunuz : İşte ondan nasıl kurtulacasınız…
Lahana yemeklerinin hazırlanması hızlıdır, çok çeşitli proteinlerle birleştirilmesi kolaydır ve çoğu insan tarafından sevilir. Tartışılmaz avantajları ve faydalarının yanı sıra, bir dezavantajları da vardır; lahana yemekleri söz konusu olduğunda, hazırlandıktan sonra mutfağınızdaki kokudur.
Kasım ayını kolaylıkla lahana ayı olarak ilan edebiliriz; bu dönemde, çoğunlukla kışlık yiyecek hazırlamak için son derece uygun olan çıtır lahanalar ve sarma için lezzet küpüdür.Lahana, köklerimizi ve geleneklerimizi koruyan leziz yerli turşularımızın ana maddesi olmasının yanı sıra sağlığa da faydalıdır.
Sofranıza ne kadar sıklıkla servis ederseniz, tüketiminden o kadar fayda göreceksiniz. Lahana turşusu ve turşu gibi fermente gıdaların olağanüstü faydaları iyi bilinmektedir ve bu da lahanayı mide-bağırsak sistemini destekleyici bir ürün haline getirmektedir.
Lahana aynı zamanda kolesterolü normal sınırlar içinde tutmaya yardımcı olan ve kan basıncını düşüren, kalp açısından sağlıklı bir sebze olan mükemmel bir C ve K vitamini kaynağı olarak da bilinir. Böylece lahana, lezzetli bir gıdadan sağlıklı bir gıdaya dönüşüyor ve hipertansiyon ve kalp-damar hastalıkları gibi modern insanın başına bela olan hastalıklara direniyor.
Ve bir yemek ne kadar lezzetli olursa olsun hiç kimse, pişirildikten sonra evinin veya kıyafetlerinin günlerce böyle kokmasını istemez. Tazesinden daha kalıcı ve nahoş aromatik bir iz bırakan lahana turşusunun özellikle mevsiminde işinize yarayacak lahana yemeklerinin kokusuyla baş etmek için akıllıca taktikler göstereceğiz.
1. Lahana kokusunu mutfağınızdan nasıl çıkaracağınızı düşünmek yerine, nötralize etmek için yemeğe ne ekleyeceğinizi biliyorsanız, lahana kokusunun hiçbir şansı yoktur. Bu özellikle düdüklü tencerede pişiriyorsanız geçerlidir. Bir kaç defne yaprağı, bir yemek kaşığı sizi kötü kokudan kurtaracak ve aslında hissedilmeyecek ve ev ve mutfak tekstillerinize nüfuz etmeyecektir. Bu akıllı numara aynı zamanda sizi - kıyafetlerinizi, saçlarınızı keskin lahana kokusuna doymuş olmaktan da koruyacaktır. Eminiz ki pahalı parfümler yerine lahana kokusunu tercih edecek bir ev hanımı yoktur ve yemek pişirirken sebzenin kokusu o kadar güçlü ve keskindir ki, duş almak bile hissedilmeyeceğini garanti etmez. Bu yüzden önleyici davranın - 2-3 defne yaprağı sizi tüm bunlardan kurtaracaktır.
2. Lahananın pişmesi sırasında tencerenin içerisine limonla ıslatılmış bir dilim ekmek eklenirse, pişirme kabından çıkması engellenebilir. Faydası iki yönlüdür : evinizde lahana kokusu hissedilmez, ancak lahananın hafif ekşi ve hoş bir limon tadı vardır , özellikle her zaman asitten yoksun taze lahana ile iştah açıcı bir yaklaşım.
3. Sabahları sizi uyandıran kahve, evinizin günlerce pişmiş lahana gibi kokmasını da engellemeye yardımcı olabilir. Düdüklü tencere kullanıyorsanız, kahveyi tencerenin yakınına uygun ve uygun bir kap veya bardağa koyun. Kokuyu emecek ve kendi kokusunu bırakacaktır. Lahana pişiriyorsunuz ama ev aslında en sevdiğiniz sıcak içecek olan kahve kokuyor.
4. Hoş olmayan kokuyu önlemek için balkonda pişirmeyi tercih edebilir veya varsa bahçede bir pişirme alanı ayırabilirsiniz. Kararınız ne olursa olsun, o koku yüzünden lahanadan vazgeçmeyin. Etkili ve işe yarayan başka bir çözüm bulun.