Mis gibi pişmiş lahana dolması, kıymalı lahana yemeği... Lahanayla yapılan yemekleri seviyor fakat lahananın pişerken etrafa yaydığı kokudan hoşlanmıyorsanız bu yöntem tam size göre!
- Bir dilim elmanın kabuklarını soyun.
- Lahananın haşlandığı tencerenin içine bu kabukları atın.
- Bu kabukların lahana pişme süresi boyunca tencerede kalması gerekir.
Bu sayede lahana pişerken etrafa hiç koku yaymayacak ve lahanayı yedikten sonra da hazımsızlık sorunu çekmeyeceksiniz.
Eğer evde elma yoksa;
- Bir dilim bayat ekmek parçasını lahanayı pişireceğiniz tencerenin dibine koyarak koku yapmasının önüne geçebilirsiniz.
- Ayrıca haşlama suyuna atacağınız birkaç defne yaprağı da lahana kokusunun yayılımını engelleyecektir.