Kumbarasında bir yıl biriktirdiği parayla ancak 5 Euro aldı. İşte size gerçek Türkiye

Ekonomik kriz altında inleyen vatandaşlara bir nebze de olsa birikim yapmak haram oldu. Bir kişi sosyal medyada paylaştığı videoda bir yıl boyunca biriktirdiği bozuk paralarla sadece 5 Euro alabildi. O anları sosyal medyadan paylaştı.

Dar gelirli vatandaşlar birikimlerini dövizle değerlendirmeye çalışırken yaşanan bir durum görenleri şaşkına çevirdi. AKP ekonomi yönetimini vatandaşı krize ezdirmeyeceğiz dese de gerçek bambaşka bir tablo ortaya koyuyor. İktidara yakın sermaye grupları, holdingler karına kar katarken vatandaş biriktirdiği parası ile ancak 5 Euro alabiliyor.

Yaşadıklarını sosyal medyada paylaşan bir kişi tam bir yıl boyunca kumbarasında biriktirdiği parayı Euro'ya çevirmek istedi. Bozuk paraları tek tek sayan genç kadın parasını dövize çevirmek için döviz bürosuna gittiği anları cep telefonuna kaydetti.

SADECE 5 EURO ALABİLDİ

Yaptığı paylaşımda bir yıl boyunca biriktirdiği tl cinsinden bozuk paraları Euro'ya çevirmeye çalışan kullanıcı videosuna "1 yıldır kumbaramam attığım bozuk paralarla Euro almaya gittim" notu ekledi. Kumbarasındaki bozuk paraların tamamının sayılmasının ardından kendisine 5 euro verildiğini dile getiren kullanıcının paylaşımı sosyal medya gündemine oturdu.

O anlara sosyal medya kullanıcılarından yorum yağdı. Bir sosyal medya kullanıcısı gönderiye, "Bunu izlemek beni üzdü" yorumunu ekledi. Bir başka sosyal medya kullanıcısı ise, "İzlerken bana çok gelmişti" yorumunu yaptı.

Yaşam Haberleri