Köylülerin Kimseyle Paylaşmadığı Yoğurt Mayalama Sırrı! Yoğurdu Taş Gibi Yapıyor

Türk mutfağının dünyaya en büyük armağanı olan yoğurt, yüzyıllar geçmesine rağmen sofraların vazgeçilmezi olmaya devam ediyor. Marketlerde satılan yoğurtlara yanaşmayan birçok insan ise kendi yoğurdunu ev yapımı olarak tüketmeyi tercih ediyor. İşte evde yapılan yoğurdu sert hale getirmenin pratik yöntemleri...

Hem sağlıklı hem de lezzetli olmasıyla bilinen yoğurt, dünyanın dört bir yanına Türkiye'den yayılarak ün kazandı.

Türk mutfağının vazgeçilmez lezzeti yoğurt, marketlerde sıklıkla satılmasına rağmen, son yıllarda evde yoğurt yapımı popüler hale gelmeye devam ediyor.

Yoğurt mayalamanın çok farklı yöntemleri bulunsa da, özellikle köylerde yaşayan bir çok kişinin kullandığı doğal yöntemler, yoğurdunuzu en lezzetli hale dönüştürmek için en yaygın kullanılan tavsiye durumunda.

SADECE KÖYLÜLERİN BİLDİĞİ YOĞURT MAYALAMA TAKTİĞİ

Marketlerde kolaylıkla bulunabiliyor olsa da, evlerde yapılan yoğurtlar çok daha sağlıklı. Özellikle köy yoğurdunun üstüne yoğurt tanımam diyorsanız şimdi sizlerle sadece köylülerin bildiği ancak paylaşmadığı bir tarifi paylaşacağız.

Malzemeler

2 litre süt
1 adet orta boy, kurumamış yeşil çam kozalağı

Hazırlanışı

Topladığınız kozalakları çok iyi bir şekilde yıkayın.

Sütü tencereye koyun ve orta ateşte kaynamaya bırakın. Süt eğer köy sütüyse yaklaşık 7 dakika kaynatın. Eğer pastörize süt aldıysanız süt kabarana kadar ısıtıp altını kapatmak yeterli olacaktır.

Yoğurt mayalayacağınız kabı alın ve sütü içerisine boşaltın. Mayalama ısısına gelene kadar sütü soğutun.


Mayalama ısısını anlamak için sütün içerisine serçe parmağınızı sokup 10 saniye yanmadan tutmanız gerekiyor.


Yeşil çam kozalaklarını mayalanan sütün içine koyun. Ve ardından sütünüzü mayalamaya bırakın.

Yaşam Haberleri