Köpekler için yapılan bağışları cebe indirdi! Cezaevinden “kumpas kurdular” dedi

Köpeklerin bakımı için yapılan 30 milyon liralık bağıştan 21 milyonunu şahsi hesaplarına aktaran Silivri Canları İkinci Hayat Melekleri Derneği Başkanı Merve Yirik tutuklandı. Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevine konulan Yirik’in yakınlarına “Bana kumpas kurdular” dediği öğrenildi. Soruşturma kapsamında bir veteriner hekimin de şüpheli sıfatı ile ifadesinin alındığı öğrenildi.

İstanbul Silivri’de bulunan "Silivri Canları İkinci Hayat Melekleri" adındaki hayvan barınağına ikinci bir operasyon yapıldı. Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) raporu sonrası genişletilen soruşturmada, hayvanların bakımı için yapılan bağışların, zimmete geçirildi.

Derneğin banka hesaplarına yönelik yapılan incelemede 2021-2024 yılları arası 37 milyon 323 bin 777 TL para girişi olduğu belirlendi. Yapılan incelemelerde bağış parası olarak kayıtlara geçen 30 milyon TL'lik meblağın 21 milyon 654 bin 306 TL'sinin 2 bin 648 banka işlemiyle Başkan Yirik’in hesabına gönderildiği tespit edildi.

ATM ÜZERİNDEN ANNESİNE AKTARDI

Dernek hesabından Merve Yirik’in banka hesabına gönderilen 21 milyon 654 bin 306 TL akıbetini araştıran MASAK, 2 milyon 60 bin 490 TL’nin nakit olarak çekildiğini, çekilen tutarın büyük kısmının aynı ATM üzerinden Yirik’in annesi F. G. ve kardeşi G. G.’nin hesabına nakit olarak yatırıldığını belirledi. Söz konusu paranın 3 milyon 628 bin 841 TL’si ise Yirik’in babası O.Y.’ye gönderildi.

AİDAT ÖDEMESİ DE BAĞIŞ PARALARINDAN

Şüphelilerin zimmete geçirdiği bağış paralarından geriye kalan miktarların Merve Yirik'in babası O. Y. adına ödeme gerçekleştirildiği, kardeşi G. G.’nin ev aidatı ile çocuğunun özel okul taksitinin ödendiği, kendi aile evlerine ilişkin ödemeler yapıldığı MASAK tarafından ortaya kondu. Şüphelilerin yine bağış paralarından bankalardan çekilen kredi ödemesi yaptığı, kendi evlerinde yapılan tadilat ve inşaatların ödemesinin yapıldığı da belirlendi.

DUBLEX DAİRE ALMIŞ

Tutuklu Dernek Başkanı Merve Yirik adına 15 Kasım 2023’te 2023 model bir araç, babası O.Y. adına ise 2021’de 2021 model araç tescil edildiği belirlendi. 2021 Temmuz’da Silivri’de mesken satın alındığı, 2022 Ocak’ta ise Silivri’de dubleks bir ev alındığı ortaya kondu.

Merve Yirik

İLK MESAJ: BANA KUMPAS KURDULAR

Halktv.com.tr’nin derneğe yakın isimlerden edindiği bilgilere göre, tutuklanan Merve Yirik “Bana kumpas kuruldu” ifadelerini kullandı. Yirik, kendisine yönelik kumpasın gerisinde ise, farklı dernek yöneticilerinim olduğunu kaydetti. Öte yandan, soruşturma kapsamında Veteriner Burak D.’nin de şüpheli sıfatı ile ifadesinin alındığı öğrenildi.

Yaşam Haberleri