Konserve Yaptığınız Domates Kabuklarını Atmayın! Yemeklerinize Tat Katacak Bir Baharata Çevirin

Konserve yaparken aldığınız kilo kilo domatesleri veya özellikle yaz aylarında menemene, sulu yemeklere doğradığınız domateslerin kabuklarını çöpe atmayın. Kolay bir şekilde baharat yapımında kullanabilirsiniz.

Domates kabuklarını fırında veya güneşte kurutarak kurutulmuş domates kabukları elde edebilirsiniz. Domates kabuklarını direkt güneş ışığı gören bir yerde kurutmak yerine gölgede kurutmak renginin canlı kalmasını sağlayacaktır.

Kurutmak için fırın kullanacaksanız 50 derece fırında 1-2 saat kadar iyice kurumasını sağlayabilirsiniz. İyice soğuduğundan emin olduktan sonra öğütücüde çekerek baharat haline getirebilirsiniz. Kuru ve serin bir yerde, bir kavanozda saklarsanız 3-4 ay tazeliğini koruyacaktır. Daha güçlü bir aroma elde etmek istiyorsanız, az ve eşit miktarda tuz ile şeker ekleyerek kurutma işlemi yapabilirsiniz.

Kurutulmuş domates kabuğundan baharatı yemeklerinize renk ve lezzet katmak için ekleyebilirsiniz.

Yaşam Haberleri