Köftenin Lezzetini Kat Kat Artıran Yöntem! Evdeki Herkes Parmaklarını Yiyecek, Tekrar Yap Diye Tutturacak

Köfteye eklendiğinde lezzetini 10'a katladığı keşfedildi, usta köfteciler bu sırrı kimseye vermiyor. Canan Karatay'ın yıllar önce faydalarını açıkladığı bu yöntemi duyunca "Ne kadar kolaymış" diyeceksiniz.

Et yemekleri Türkiye’deki sofraların vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alıyor. Sadece evlerde değil restoran ve lokantalarda da et yemekleri çokça tüketiliyor. Sofraların demirbaşı olan et ürünlerinden köfte ise en çok beğenilen et yemekleri arasında yerini alıyor. Canan Karatay'ın yıllar önce önerdiği besinin köftenin lezzetini 10 kat artırdığı keşfedildi.

Uzun yaşam sırlarına yönelik açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Canan Karatay, geçtiğimiz yıllarda “Kuyruk yağı yenirse ömrünüz uzun olur” demişti. Canan Karatay'ın açıklamasından sonra herkes kuyruk yağının faydalarını araştırıp beslenmesine ekledi.

KÖFTE PİŞİRMEDEN ÖNCE HARCINA EKLEYİP KARIŞTIRIN
Kuyruk yağının köftelere eklendiğinde lezzeti 10'a katladığı ortaya çıktı.

KUYRUK YAĞLI KÖFTE TARİFİ
Kuyruk yağı ile yapılan köfte tarifi

  • 1 kg dana döş kıyma
  • 200 gr çok ince doğranmış veya çekilmiş kuyruk yağı
  • 1 bayat ekmek içi
  • 1 su bardağı ince bulgur
  • 1 demet maydanoz
  • 4 adet çarliston biber
  • 5 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı kimyon (silme
  • 1 tatlı kaşığı tuz (silme)
  • 1 tatlı kaşığı karabiber (silme)
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı kekik

Kuyruk yağlı köftenin yapılışı şu şekilde:

Öncelikle biberleri çok ince (kıl gibi denebilir) doğramamız gerekiyor, uğraşmak istemeyenler blender’dan geçirebilir.

Kıyma ve yağımızı iyice harmanlayıp bir kaba alıyoruz.

Maydanozları da ince kıyım yapıp kıymaya ekliyoruz.

Bayatlamış ekmek içini avuç içinde ufalayıp malzemelerimizin içine ekliyoruz.

Bulgur ve rendelenmiş sarımsakları da ekleyip, son olarak kalan tüm baharatları ekliyoruz ve yoğurmaya devam ediyoruz.

Farklı baharat sevenler ek yapabilir.

Köfteyi ne kadar çok yoğurursak o kadar lezzeti yerinde oluyor.

Zamanınız varsa yoğurulmuş köftelere şekil vermeden buzdolabında 1 saat kadar dinlendirebilirsiniz.

KUYRUK YAĞININ FAYDA VE ZARARLARI NEDİR

Kuyruk yağı, genellikle hayvansal kaynaklardan elde edilen bir tür yağdır ve özellikle Türk mutfağında yaygın olarak kullanılır. Ancak, kuyruk yağının sağlık açısından bazı olumsuz yönleri de bulunmaktadır. İşte kuyruk yağının potansiyel faydaları ve olumsuz yönleri:

Potansiyel faydaları

ENERJİ KAYNAĞI: Kuyruk yağı, yüksek oranda doymuş yağ içerebilir ve bu nedenle vücuda enerji sağlama kapasitesine sahiptir.

LEZZETİ ARTIRMASI: Kuyruk yağı, özellikle yemeklere lezzet ve tat katabilir. Bu nedenle bazı yemeklerde aroma artırıcı olarak kullanılır.

Olumsuz yönleri

DOYMUŞ YAĞ İÇERİĞİ: Kuyruk yağı, genellikle yüksek miktarda doymuş yağ içerir. Aşırı doymuş yağ tüketimi kalp sağlığı üzerinde olumsuz etkilere neden olabilir ve kolesterol seviyelerini artırabilir.

KALP SAĞLIĞI RİSKİ: Yüksek doymuş yağ içeriği nedeniyle, aşırı kuyruk yağı tüketimi kalp hastalığı riskini artırabilir.

KOLESTROL SEVİYELERİ: Kuyruk yağı, kolesterol seviyelerini yükseltebilir ve bu da kalp ve damar sağlığı üzerinde olumsuz etkilere neden olabilir.

KANSER RİSKİ: Bazı çalışmalar, yüksek miktarda doymuş yağ tüketiminin bazı kanser türlerinin riskini artırabileceğini göstermektedir.

KİLO ALIMI: Yüksek kalorili ve doymuş yağ içeriği nedeniyle, aşırı kuyruk yağı tüketimi kilo alımına neden olabilir.

Yaşam Haberleri