Kış aylarının vazgeçilmezi... Kavanozda domates sos nasıl hazırlanır? İşte detaylar...

Yazın sonu geldi, kışlık hazırlıkları da dolu dolu başladı. Annelerimizin yaptığı birçok sebze kış için hazırlanabilirken en çok tercih edileni ise domates oluyor. Kışlık domates sos olarak hazırlanan sosu kahvaltıda, tariflerde severek kullanıyoruz. Peki, Kışlık domates sosu nasıl hazırlanır, yapılır? Kavanozda domates sos küflenmemesi için ne yapılır?

Birçok mutfakta kışlık hazırlıkları yapılmaya başlandı. Kışlık hazırlık deyince akla ilk gelen kışlık konserve domates yapacak kişiler ise püf noktalarını araştırıyor. Peki, Kışlık domates sosu nasıl hazırlanır, yapılır? Kavanozda domates sos küflenmemesi için ne yapılır?

KIŞLIK DOMATES SOSU TARİFİ

MALZEMELER:

  • 10 kilogram domates
  • 10 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz

KIŞLIK DOMATES SOSU NASIL YAPILIR?

  • Domatesleri güzelce yıkayın ve kabuklarını soyun.,
  • Soyduğunuz domatesleri rendeleyin veya küp küp doğrayın.
  • Ardından geniş bir tencereya alın.
  • Üzerine yağını ve tuzunu da ilave edip kaynatın.
  • Sosunuzu kaynatırken oluşan köpüğü kaşıkla alın.
  • Yaklaşık 20 dakika kadar kaynattıktan sonra ocaktan alın.
  • Domates sosunu kavanozlara döküp hemen kapağını kapatın ve kavanozu ters çevirin.
  • Üzerini de bir bezle örtüp 1 gün boyunca bekletin.
  • Ertesi gün kavanozlardan hava alan olursa bekletmeden tüketin.
  • Kışlık domates sosu hazırlarken dilerseniz içerisine baharat da ilave edebilirsiniz.

PÜF NOKTASI: Domates sosunun küflenmemesi için hava temasının önlenmesi gerekmektedir. Bu sebeple kavanoz kapaklarının sıkıca kapatılarak hava ile teması kesilmeli. Ayrıca domates sosunu kavanozlara ekledikten sonra üzerine zeytinyağı ekleyerek de hava teması önlenebilir.

Yaşam Haberleri