Akşam saatlerine uygun, rahatlamaya ve derin uykuya yardımcı olan aromatik bir çay hazırlanabilir.
MUZ KABUĞU ÇAYI NASIL YAPILIR?
Muz kabuğu çayı yapmak kolaydır ve minimum miktarda malzeme gerektirir. İşte bunu evde nasıl yapabileceğiniz.
Gerekli malzemeler:
1 muzun kabuğu
1 bardak su
½ çay kaşığı tarçın tozu (isteğe bağlı)
tat katmak için bal veya şeker (isteğe bağlı)
Hazırlama yöntemi:
Muzu iyice yıkayıp iki ucunu çıkarın. Muzu soyun ve kabuğunu parçalara bölün.
Ocaktaki bir tencerede suyu ısıtın ve muz kabuklarını ekleyin.
Su açık kahverengi bir renk alana kadar kısık ateşte pişmeye bırakın.
Hazır olduğunda muz kabuklarını çıkarın ve sıvıyı süzün.
İstenirse lezzet ve tatlılık için biraz tarçın ve bal ekleyin.
Bu içecek yemeye hazırdır ve yatmadan önce rahatlamanın harika bir yoludur.
MUZ KABUĞU ÇAYININ DİĞER FAYDALARI
Kalp sağlığını destekler – Muz kabuğunun içerdiği magnezyum ve potasyum kan basıncını olumlu yönde etkiler ve kalp hastalığı riskini azaltır. Kabuğundaki kateşinler hücreleri koruyan ve kalp sağlığını destekleyen antioksidan görevi görür.
Bağışıklık sistemini güçlendirir – Muz kabuğundaki B6 vitamini, kırmızı kan hücrelerinin üretimini destekleyerek bağışıklık sistemini güçlendirerek vücudun enfeksiyonlara karşı daha dirençli olmasını sağlar.
Antioksidan özellikleri - Muz kabukları, hücreleri serbest radikallerin neden olduğu hasarlardan koruyan antioksidanlar açısından zengindir. Kronik hastalık riskini azaltır ve vücudun savunmasını arttırırlar.
Şişkinliği Azaltır - Muz kabuğundaki potasyum vücuttaki sıvı dengesini düzenler ve kas spazmlarını ve ağrılarını hafifletirken şişliğin azalmasına da yardımcı olur.
Muz kabuğu çayının hazırlanması kolaydır ve sağlık açısından birçok fayda sunar. Doğal bir rahatlama, kalp ve bağışıklık sistemini desteklemenin yanı sıra uykusuzlukla mücadele etme aracı da olabilir.
Önemli: Bu makale yalnızca bilgilendirme amaçlıdır ve profesyonel tıbbi tavsiye, teşhis veya tedavinin yerine geçmez. Sağlığınızla ilgili olarak daima bir hekime veya başka bir kalifiye sağlık uzmanına danışın.