İncir, soğuk havalarda mükemmel bir seçimdir çünkü vücuda gerekli enerjiyi hızlı bir şekilde sağlayabilir. Tek dezavantajları kalorilerinin oldukça yüksek olmasıdır, bu nedenle miktar olarak ölçülü olmanız gerekir.
İncir yemek aynı zamanda kemik sağlığına da faydalıdır çünkü normal kemik yoğunluğunu korumak için mükemmel bir müttefiktir. Yüksek kalsiyum içerikleri nedeniyle, bazı nedenlerden dolayı tüketilmemesi gereken süt ve süt ürünlerine bile çok iyi bir alternatif olabilirler.
Şeker hastalığı olan kişilerin incir tüketirken çok fazla şeker içermesi nedeniyle dikkatli olması tavsiye edilir. Aynı sebepten dolayı diyet yapan ve zayıflamak isteyen kişilerin de aşırıya kaçmamaları gerekmektedir.
Kuru incir daha da tehlikelidir çünkü nem ve glikoz konsantrasyonu artar.
Ayrıca incirlerin daha uzun süre dayanmasını sağlamak için endüstriyel kurutmada kükürt dioksit ve sülfitler kullanılır. Ancak sorun şu ki, bu maddeler bazı kişilerde, özellikle de astım hastalarında alerjik reaksiyonlara neden olabilir .