Soğuk havaların değişmez lezzeti kestane, özellikle kış mevsiminde milyonlar tarafından tüketiliyor.
Çoğu zaman dışarıda satılan kestaneler, evde yapılmaları halinde ise daha lezzetsiz olabiliyor. Lezzeti eksik ve zor soyulan kestanelerin nedeni ise pişirme sırasında yapılan ufak hatalar...
Sizler de bu haberde yer alan doğru teknikleri kullanarak içi lokum gibi pişen ve dışı kağıt gibi soyulan lezzetli kestaneler elde edebilirsiniz.
Haşlayıp Tavada Pişirme Yöntemi
Kestaneleri yıkayıp ılık suda 25 dakika bekletin. Bu sayede sert kabukları yumuşayacak ve kolayca bıçakla çizilecektir. Suya koyduğunuz kestanelerde yüzeye çıkanlar varsa onları kullanmayın, atın.
Çürük olan kestaneler yüzeye çıkar onları boşuna pişirmeyin. Sivri kısmından başlayarak geniş kısma doğru yanlamasına bıçakla derin bir çizik atın.
Kestaneleri tek tek, üst üste gelmeyecek şekilde yerleştirip kapağı kapalı bir şekilde kısık ateşte arkalı önlü pişirin. Her iki tarafı da 15-20 dakika arasında pişiyor siz yine de kontrol edin kurutmayın.
Suda Haşlama Yöntemi
Bazıları suda haşlanan kestane tadını daha çok seviyor ve direk bu şekilde tüketmeyi tercih ediyor. Eğer kestaneyi suda pişirmek isterseniz kestaneleri çizdikten sonra tuzlu suda 1 saat mutlaka bekletin. (1 kilo kestaneye 1 tatlı kaşığı tuz ideal oluyor) Suyunu süzüp tekrar yıkayın. Tencereye üzeri çok geçmeyecek şekilde su koyup, suyu tamamen çekene kadar pişirin. Bir bardak çayla afiyetle yiyin.
Kestaneleri yine aynı şekilde yıkayıp 30 dakika tuzlu suda bekletip süzün. Düz tarafı alta gelecek şekilde tombul tarafının tam ortasından bıçakla derin bir düz çizgi çizin. Tekrar tuzlu suya atıp 30 dakika bekletin ve suyunu tamamen süzdürün. Kestaneleri fırın poşetine koyup ağzını kapatın. Bir kaç yerinden delin ve 200 derecede 20-30 dakika kontrollü pişirin.