Kış aylarında çorba denince akla gelen ilk çorbadır kelle paça çorbası. Halktv.com.tr'nin derlemesine göre; Kelle paça çorbası içerken dikkat edilmesi gerekenler sıralandı. Buna göre çorbanın lezzetli ve şifalı olması için mutlaka elma sirkesi kullanmak gerekiyormuş. Kelle paça çorbası içerken çorbaya eklenen 1 tatlı kaşığı elma sirkesi bu çorbanın şifasını dörde katlıyormuş.
BESLENME UZMANLARININ TAVSİYESİ
Öte yandan beslenme uzmanları kelle paça çorbasına yakışan baharatları da açıkladılar.
* Karabiber
* Pulbiber
* Kimyon
PEKİ KELLE PAÇA ÇORBASININ DAHA ŞİFALI OLMASI İÇİN NE YAPMAK GEREKİYOR?
Kelle paça çorbasının çok daha şifalı olması için mutlaka çorbaya sarımsak sosu da eklemek gerekiyor.
KELLE PAÇA ÇORBASININ FAYDALARI;
KANSER TEDAVİSİNDE KOLAJEN DESTEĞİ SAĞLAR:
Kanser tedavisi için kemoterapi alan hastalarda, ilaçların etkisiyle vücuttaki kolajen düzeyi bozulabilir. Bu dönemde kelle paça içerek kaybedilen kolajen maddesi vücuda geri kazandırılabilir.
KEMİK GELİŞİMİ İÇİN ÖNEMLİDİR:
Kemik gelişimini de destekleyen kelle paça, çocukların ve ergenlik dönemindeki gençlerin gelişimine katkı sağlar. Aynı zamanda kansızlığın da ilacı olur.
KİLO ALMAK İSTEYENLER İÇİN İDEALDİR:
Kalori oranı yüksek olan kelle paça, kilo almak isteyenlerin de imdadına koşar. Olmanız gereken kilonun altındaysanız ve bağışıklığınız düşükse beslenmenize kelle paça çorbasını dahil edebilirsiniz.
Fosfor, mineral, kalsiyum, protein, demir ve B2 vitamini açısından zengindir ve bu sebeple özellikle kış aylarında haftada bir kez tüketimi tavsiye edilir.