Kavun Çekirdeklerini Atmayın... İçecek Yapımında Kullanın! Sübye Nasıl Yapılır?

Özellikle kavun çekirdeği, badem özü gibi nişasta barındıran gıdalardan hazırlanan sübye yapımında malzemeler önce sıcak suda bekletiliyor ve yumuşatılıyor, ardından bu malzemeler blenderdan geçirilerek içecek kıvamına getiriliyor. Bu pratik tarifi gördükten sonra kavun çekirdeklerini hep bu şekilde değerlendirmek isteyeceksiniz.

Sübye, içeriğindeki nişasta sayesinde hafif yapısıyla serinletici bir etkiye sahip olur. Tatlı ve ferahlatıcı tadı, özellikle sıcak yaz günlerinde tercih edilir. Ayrıca, sindirimi kolaylaştırmaya da yardımcı olabilir. Geleneksel Osmanlı mutfağından gelen bu içecek, sıcak yaz günlerinde ferahlamak için tercih edilen bir soğuk olarak içilir. Sübyenin temel bileşenleri arasında kavun çekirdeği, su, limon ve şeker bulunur. Genellikle nane veya limon gibi aromalar eklenerek lezzetlendirilebilir.

Sübye Nasıl Yapılır?

Malzemeler

  • 1 litre su
  • 4-5 yemek kaşığı şeker
  • 1 büyük boy kavunun çekirdekleri

Yapımı

  • Önce kavunun çekirdekleri kavundan ayrılır ve yıkanıp tepsiye dizilir.
  • Güneşte kuruması için dışarı da hava alan bir yerde bekletilir.
  • Kuruyan çekirdekler tekrar yıkanır ve mutfak robotundan geçirilir.
  • 1 litre su tencerede kaynatılır. Kaynayan suya kavun çekirdekleri eklenir.
  • 5 dakika kaynadıktan sonra şeker ilave edilir ve 5-10 dakika daha kaynatılır.
  • Kaynayan şerbet ocaktan alınır ve tülbent yardımı ile süzgeçten geçirilir.
  • Hazır olan şerbet buzdolabında en az 3-4 saat bekletilir.

Yaşam Haberleri