Ünlü piyanist, besteci ve şarkıcı Karsu, 6 Şubat'taki depremin yıktığı Hatay için ailesiyle birlikte projeler yürüttüğünü belirtti. Karsu, "Hataylı çiftçilerden baharat alıp Hollanda'ya götüreceğiz. Engelliler için de Hollanda'dan elektrikli sandalyeler temin edeceğiz" dedi.
Caz, blues, pop ve elektronik müziği modern bir yaklaşımla yorumlayan Karsu, Türkiye ile Hollanda arasındaki ilişkilerin 100. yılı şerefine Atatürk Orman Çiftliği'nde düzenlenen konser öncesi konuştu. Hem
Türk hem Hollanda pasaportunu gururla taşıdığını söyleyen sanatçı, "Müzik, sanat ve spor insanları birleştirir. Türkiye ve Hollanda'nın dostluğunu kutlayacağız. Bu çok heyecan verici" diye ekledi.
Karsu, 12 kişilik ekibiyle Türkiye'de konser vermek için bulunduğunu ve sahne tasarımında Hollanda'nın Ankara Büyükelçiliği ile Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin katkı sağladığını belirtti.
"GENÇLER PARA BİRİKTİRİP KONSERE GİDİYOR..."
Gençlerin ve ailelerin konsere ücretsiz katılabilmesi için çaba harcadığını vurgulayan Karsu, "Gençler para biriktirip konsere gidiyor. İstiyorum ki gençler ve aileler ücretsiz gelebilsin. Bu açıdan konserimiz önemli" dedi.
Sanatçı, İstanbul ve Ankara'ya genellikle iş için geldiğini, ancak son zamanlarda İstanbul'u gezme fırsatı bulduğunu söyledi. Kendi memleketi Hatay'da kendini evinde hissettiğini ancak depremin ardından bu durumun değiştiğini dile getiren Karsu, şunları dile getirdi:
"HATAY ARTIK YOK"
"Kendi memleketim Hatay'da kendimi evimde hissediyordum. Ama artık orası da kalmadı maalesef. Çok üzücü. Türkiye'ye her adım attığımda köklerimi hissediyorum."
Karsu, Hatay'da açtıkları müzik okulunda 900'ün üzerinde öğrencinin eğitim aldığını belirtti. Ailesiyle birlikte enstrümanlar topladıklarını ve ikinci bir okul açmayı planladıklarını ifade etti.
Ayrıca, babasıyla birlikte 900 koltuk dağıttıklarını ve annesiyle birlikte Hataylı çiftçilerden baharat alıp Hollanda'ya götürme projesi başlattıklarını anlattı.