Karpuz çekirdeğinin sindirime çok faydalı olduğunu muhtemelen biliyorsunuzdur. Ancak bu meyvenin kabuğunun faydalı özellikleriyle hiç karşılaştınız mı?
Bugünkü yazımızda işinize yarayacak pek çok değerli ve faydalı bilgiyi sizlerle paylaşacağız. Bundan sonra kabuğunu atıp atmayacağınızı düşüneceğinize inanıyoruz.
Karpuz kabuğunu neden çöpe atmamalıyız?
Karpuz birçok mineral, vitamin, antioksidan içeren faydalı bir meyvedir. En kullanışlı kısmı meyve kabuğunun hemen altında bulunan beyaz kısımdır. Yüksek oranda sitrülin içeriğine sahiptir. Bu madde kan dolaşımının iyileşmesine ve kaslara daha fazla oksijen verilmesine katkıda bulunur.
Karpuz kabuğunun kendisi bol miktarda lif, A vitamini, B6 vitamini, magnezyum, potasyum, çinko ve diğerlerini içerir.
Lif yemenin ne kadar faydalı olduğunu biliyorsunuz, çünkü bizi uzun süre tok tutuyor ve bunun sonucunda fazladan birkaç kilodan kolayca kurtulabiliyoruz. Lif aynı zamanda kolesterol ve kan şekerinin düzenlenmesine de yardımcı olur.
Karpuz kabuğunu tüketirsek kendimizi daha susuz hissederiz. Bu özellikle aktif olarak spor yapan kişiler için önemlidir.
Karpuz kabuğu nasıl tüketilir?
Karpuz salatalıktan hasat ediliyor ve kabuğunu turşu şeklinde tüketebiliyoruz.
Yeşil kısmını kesip geri kalanını küçük parçalara ayırmamız gerekiyor. Bunları kavanozlara yerleştirin, 1 yemek kaşığı doldurun. tuz, 1 yemek kaşığı. şeker ve 4 yemek kaşığı. sirke. Kaynaması için ocakta birkaç dakika bekletip ardından kavanozları serin ve havadar bir yere koyuyoruz.
Kabuğu ayrıca smoothielere ek olarak veya taze olarak da tüketilebilir. Bu sayede tadı hissedilmeyecek ancak içeceğin faydalı maddeler açısından katma değeri olacaktır.
Meyvenin kabuğu, haşlanmış sebzelerle birlikte pişirilebilir. Bunu yapmak için ince şeritler halinde kesmemiz gerekiyor. Havuç ve brokoli ile iyi gider. Bunlara pirinç veya aromatik Asya sosu eklenebilir.
Umarız verdiğimiz ipuçlarıyla size yardımcı olmuşuzdur ve bundan sonra karpuz kabuğunu çöpe mi atacaksınız yoksa onu mu yiyeceksiniz konusunda ciddi olarak düşüneceksiniz.