Karnabaharı Hiç Böyle Yemediniz... Aynen Pilav Gibi Oluyor! Tek Farkı Kalorisinin Daha Az Olması

Kış ayı sebzesi karnabaharla besleyici, doyurucu ve çok sağlıklı bir öğün hazırlanabilir. Lezzetini pek sevmeyenlerin bile fikrini değiştirecek bu tarif, karnabahardan pilav yapmanın nefis ipuçlarını veriyor. Şimdiden söylemek gerek pilavın renginin cazibesi için bir çay kaşığı kadar zerdeçal şart.

Kokusunu sevmeyenlerin bu şikayetlerini geri çekeceği bir tarif var. Soğan, sarımsak, domates ve baharatlardan yapıldığında çok lezzetli oluyor ve kokusundan eser kalmıyor. Karnabahar pilavı, hem ana yemek hem de et yemeklerinin yanına yardımcı yemek olarak tercih edilebilir.

KARNABAHAR PİLAVI NASIL YAPILIR?

Malzemeler

  • 1 orta boy karnabahar

  • 1 küçük boy soğan

  • 1 adet çarliston biber

  • 1 adet kapya biber

  • 1 adet havuç

  • 3 diş sarımsak

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

  • 1 tatlı kaşığı tereyağı

  • 1 çay kaşığı toz zerdeçal

  • 2 çay kaşığı tuz

  • 1 çay kaşığı karabiber

Yapımı

  1. Önce karnabaharları ayırın yıkayın. Yıkadıktan sonra rondodan pilavlık olana kadar çekin ya da kendiniz bir tahta üzerinde bıçakla ince ince kıyın.

  2. Havucu ve sarımsakları soyup minik minik doğrayın. Ardından biberleri de yıkayıp minik minik doğrayın.

  3. Tencereye yağları ekleyin. Ardından karnabahar dışında tüm sebzeleri 4-5 dakika pişirin.

  4. Hafif pişmiş sebzelerinize karnabaharı ekleyin. Tüm baharatları ekleyip sürekli karıştırarak düşük ısıda 10-15 dakika pişirin.

Yaşam Haberleri