Yapılan araştırmalara göre sarımsak kalp-damar sistemine en faydalı besinlerin başında geliyor. Trombozu önlemede besinler arasında en iyisidir ve kanın incelmesine yardımcı olur. Sarımsaktaki en güçlü ve en iyi bilinen antikoagülanlardan biri achoen'dir.
Bu kükürt içeren madde kolesterol düşürücü işlemlere katılır ve kan pıhtılarının oluşumunu engeller. Achoene vücudun antioksidan sistemlerinin çalışmasını başlatır, kolesterol üretimini azaltır.
Sarımsak nasıl düzgün pişirilir?
İlk en önemli kural, sarımsakların doğranmaması, ezilmesi gerektiğidir. Bu, achoene dönüşen enzimleri ve allisin salgılar. Daha sonra hafifçe pişirilmesi gerekiyor. Sıcaklık etkisi aynı zamanda akoen salınımına da katkıda bulunur.
Sarımsağı domates veya diğer asitli yiyeceklerle pişirmek bu maddenin salınmasına katkıda bulunur. Ezilmiş sarımsak beyaz peynir ve zeytinyağıyla karıştırıldığında daha fazla miktarda achoen açığa çıkıyor.