Azot sayesinde aktif olarak sürgünler oluşur, yapraklar zengin bir yeşil renk kazanır, bu da yeterli miktarda klorofil olduğunu gösterir. Güneş enerjisinin kullanımından, bitkinin havadan beslenmesinden sorumludur. Fosforun bitkinin yeraltı kısımları üzerinde faydalı bir etkisi vardır: kök sistemi, soğanlar, rizomlar, yumrular. Fosfor bileşiklerine ihtiyaç duymayan bitkiler çok sayıda tomurcuk oluşturur, cömertçe ve bereketli bir şekilde çiçek açar. Bu tür bitkiler, tohum ve meyve oluşturacak ve bunların olgunlaşmasını sağlayacak yeterli enerjiye sahiptir.
Bitkiler savunmasız canlılardır. Soğuk mevsimde zor anlar yaşarlar - donarlar. Potasyum soğuğa ve dona karşı direnci artıracak, kışlamalarına yardımcı olacak ve kışlamadan sonra sahiplerini iyi durumda memnun edecektir. Ayrıca bu mucizevi unsur bağışıklığı arttırır. Yakınlarda bulunan kalsiyum, iyi niyetiyle potasyumu tamamen komşulukla destekler. Onsuz yaprakların ve köklerin gelişimi yavaşlar ve beslenmeleri bozulur. Bu öğe listesi, kahve telvesini karmaşık bir gübre olarak değerlendirmenizi sağlar. Ancak enerji santralleri için bir tür yakıt da içerir - karbonhidratlar, eser elementler (Fe, Mg, Cu ve diğerleri). Bitkilerin ihtiyaç duyduğu bazı vitaminler, pişirildikten sonra kalan posanın içinde hala mevcuttur.
Kahveyi sadece tadı için değil aynı zamanda aroması için de takdir etmek gelenekseldir. 800'den fazla maddenin birleşiminden oluşur. Bu aroma kahve severleri cezbediyor ve baştan çıkarıyorsa, birçok bitki zararlısını da korkutuyor. Ayrıca bu kadar çeşitli maddeler arasında birkaç zehirli madde de bulunacaktır. Kahve telvesi ikisi bir aradadır: hem haşere kontrol maddesi hem de nispeten ucuz bir gübre.
Kahve telvesindeki asitlik durumu:
Bu içecek gerçekten çok fazla organik asit içeriyor, asitlik veriyorlar. Tadıyla bile kolayca belirlenir. Ancak iyi bir çözünürlüğe sahip olan bu maddeler, içeceğin hazırlanması sırasında taneciği tamamen terk eder. Kahve ekşi hale gelir ve kalan kahve telvesi hiçbir asidik bileşik içermez. Yani gübre olarak kullanılan kalıntının pH'ı tamamen nötr 7'dir. Bitkilerin önemli bir kısmı asidik toprağa ihtiyaç duyar. Kahve telvesi yalnızca alkali topraklarda geçerli değildir.
İç mekan çiçeklerinde kahve telvesi kullanımı: İşte faydaları
Dikkat etmeniz gereken ilk şey toprak hazırlığıdır. Kahve telvesinin işe yaradığı yer burasıdır. Toprağa az miktarda eklendiğinde alt tabakayı daha gevşek ve nefes alabilir hale getirecektir. Bu tür topraktaki bitkilerin kök sistemi iyi havalandırılır, yeterli miktarda oksijen alır ve suyun durgunluğunu önler. Bitkileri sulamak için kahve telvesini kullanarak ortaya çıkan zararlıları uzaklaştırabilirsiniz. Fazla kahve telvesi kurutulup yeni ve değerli bir gübre olarak saklanabilir.
Kahve telvesi ile hangi bitkiler beslenebilir?
Öncelikle çamurla toprağın durumunu iyileştirebilir, bileşimini düzeltebilirsiniz. Bu amacı gerçekleştirmek istiyorsanız kum ve tortuyu karıştırıp, elde ettiğiniz karışımı bitkilere mümkün olduğu kadar yakın bir yerde silkeleyerek toprağa vermelisiniz. Zararlılardan kurtulmanız gerekiyorsa aşağıdaki gibi ilerleyin. Kuru topraklar sığ bir derinlikte toprağa gömülür ve bitkilerin işlenmesi için kahve telvesi süspansiyonu kullanılır. Gül bahçelerinde, sulu çökelti çözeltisi, çalıları salyangoz ve karınca istilasından koruyacak ve ortaya çıkan kahvenin özel aroması, uçan zararlıları tomurcuklardan uzaklaştıracaktır.