Çay, Türk kültürünün en kıymeti içeceklerinden biridir. En çok tercih edilen şekli kahvaltı olsa da her öğün sıklıkla tüketilir. Aslında yeterli ve doğru miktarda tüketilen çayın sağlığımıza bir dizi faydası vardır. Çayın en bilinen faydaları arasında, kalp sağlığını koruduğu bilinmektedir. Ayrıca çay, bağırsak sağlığını iyileştirir, kan şekeri seviyesini dengeleyebilir ve odaklanma problemini artırabilir.
Ancak kahvaltıda tüketilen çay tüm faydalarını silip süpürebilir. Vücudumuzu sağlıklı tutmak adına dikkat etmemiz gereken birtakım öneriler vardır. Çay tüketimi de bunlardan biridir. Bu haberi okuduktan sonra kahvaltıda çay içerken iki kez düşüneceksiniz.
İşte kahvaltıda çay içmenin zararları…
KAHVALTIDA ÇAY İÇMENİN ZARARLARI
Kahvaltıda severek tükettiğimiz çay, ne yazık ki vücudumuz için tehlike unsuru oluşturuyor. Kahvaltıda tüketilen çay, vücudun demir emilimini azaltıyor. Çayda bulunan tanen maddesi, besinlerde bulunan demire bağlanır. Böylece sindirim sistemine demir alımını engeller. Böylece vücudunuzda demir eksikliği meydana gelir.
Özellikle demir seviyesi düşük bireyler kahvaltıda çay tüketimine dikkat etmeli. Ayrıca kahvaltıda tüketilen sıcak çay, vücutta bulunan hücrelerin zarara uğratır. Çay, çorba gibi çok sıcak tüketilen besinler boğazı tahriş edebilir. Bu durum da ne yazık ki vücuda giren bakterilerin ve virüslerin balgam olarak birikmesine neden olur