Hindiba bitkisinin (Cichorium intybus) kavrulmuş ve öğütülmüş köklerinden yapılan hindiba kahvesi, sıfır kafein içeriği ile sağlıklı ve lezzetli bir seçenek olarak sunuluyor.
Hindiba kahvesi, kahveye benzer bir tadı ve bazı durumlarda kahveyle benzer bir doku sunar. Ancak, kafein içermez ve kahve hassasiyeti veya uykusuzluk sorunu yaşayan kişiler için bir alternatif olabilir. Ayrıca, hindiba kahvesi içeceği, kafein içermediği için kafeinsiz bir alternatif arayanlar için de uygundur.
Diyette gönül rahatlığıyla tüketilebilecek hindiba kahvesinin yağ yakıcı özelliğinin yanı sıra toksinleri vücuttan atma ve antioksidan içeriği ile bünyeyi yaşlanma etkilerinden korur.
Hindiba kökü, prebiyotik görevi gören bir tür çözünür lif olan mükemmel bir inülin kaynağıdır. Prebiyotikler, sindirimi iyileştirebilen, bağışıklık fonksiyonunu geliştirebilen ve iltihaplanmayı azaltabilen faydalı bağırsak bakterilerinin büyümesini teşvik etmek için gereklidir.
Hindiba kökü, sindirim sistemini desteklemek, bağışıklık sistemini güçlendirmek, karaciğer sağlığını iyileştirmek ve inflamasyonu azaltmak gibi sağlık yararlarına sahip olduğuna inanılan birçok besin maddesi içerir. Bu nedenle, hindiba kahvesi sağlıklı yaşam tarzını desteklemek isteyen bazı insanlar tarafından tercih edilebilir.
SOĞUK HİNDİBA KAHVESİ NASIL YAPILIR?
Malzemeler
- 2 yemek kaşığı hindiba kahvesi
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 2 yemek kaşığı kaynar su
- 1.5 su bardağı süt
- 8-10 adet buz
Yapımı
- Hindiba kahvesi, şeker ve sıcak su 5 dakika çırpılır. Blenderınız yoksa bu işlemi kavanozu çalkalayarak da yapabilirsiniz.
- Şeker miktarını damak zevkinize göre artırabilirsiniz veya şekersiz kahve yapabilirsiniz.
- Süt 2 bardağa pay edilir.
- Buz küpleri eklenir.
- Kahve karışımını da 2 bardağa eşit olarak paylaştırın.