Kadınlar en doğurgan olduklarında farklı mı kokarlar? Bilim insanları sonunda cevabı buldu!

Kadınların doğurgan olduklarını dönemde farklı kokup kokmadığı anlamak için yapılan araştırmada 28 kadının vücut kokuları kullanıldı. Sonuçlar şaşırtıcı...

İlk izlenimde kokunun önemli bir etken olduğunu söylerler.

Ve uzun zamandır kadınların, çocuk sahibi olma olasılıklarının en yüksek olduğu zamanlarda erkeklere daha 'çekici' koktukları düşünülüyordu.

Ancak yeni bir araştırmaya göre 'femme fertile' kokusu bir efsane.

Leipzig Üniversitesi'nden araştırmacılar, 20-30 yaş aralığındaki 29 kadının kokularını derecelendirmek üzere 91 erkekle çalıştı.

Kadınların hepsi vejetaryen veya vegandı, sigara içmiyorlardı ve son altı aydır herhangi bir hormonal ilaç kullanmıyorlardı.

Erkeklerden, adet döngülerinin farklı dönemlerinde koltuk altlarına pamuk yerleştirilerek kokuları alındı ​​ve erkeklerden kokuları çekicilik, hoşluk ve yoğunluk temelinde puanlamaları istendi.

Daha önce, erkeklerin, yumurtlamanın en yoğun olduğu dönemde, yani yumurtlamadan bir gün önce ve yumurtlamanın gerçekleştiği gün çekilen kokuyu daha çekici bulacağı düşünülüyordu.

Bu, bir kadının hamile kalma olasılığının en yüksek olduğu zamandır.

Ancak araştırmada çekicilik derecelendirmeleri ile doğurganlık arasında bir bağlantı ortaya konulmadı.

Bu arada yapılan kimyasal analizler, doğurgan kadınların kokusunun kimyasal yapısında bir fark olmadığını ortaya koydu.

Royal Society B dergisinde yazan ekip, şunları söyledi: 'İnsanların eş seçimi kararları, potansiyel eşlerin kalitesine bağlıdır ve dolayısıyla onların fiziksel çekiciliğinin değerlendirilmesine dayanır.

'Kadının fiziksel görünümündeki ufak değişikliklerin bile, örneğin yüzündeki veya sesindeki değişikliklerin, o anki doğurganlık durumu hakkında bilgi sağlayabileceği öne sürülmüştür.

'Benzer şekilde, vücut kokusundaki ufak değişikliklerin kadınların doğurganlığı hakkında bilgi verdiği öne sürülmüştür.'

Sonuç olarak şunu söylediler: 'Sonuçlarımız, erkeklerin kadınların vücut kokusuna olan ilgisinin kadın doğurganlığı tarafından olumlu yönde tahmin edildiğine dair bir kanıt ortaya koymadı.

'Ayrıca, bir kadının koltuk altı kokusunun kimyasal bileşimi, onun mevcut doğurganlık durumundan veya dalgalanan yumurtalık hormonu seviyelerinden etkilenmemiştir.'

İsviçre'deki Bern Üniversitesi'ndeki uzmanlar tarafından yapılan önceki araştırmalar, adet döngüsünün en doğurgan dönemindeki kadınların daha çekici bir kokuya sahip üreme hormonları salgıladığını ortaya koydu.

Toplam 28 kadın vücut kokularını bağışladı ve örnekler daha sonra 57 erkek tarafından 0-100 arasında derecelendirildi. Hormon seviyeleri tükürük örnekleri kullanılarak belirlendi.

Yüksek östrojen ve düşük progesteron seviyelerine (doğurganlığın bir göstergesi) sahip olan kadınların daha iyi kokuya sahip oldukları sürekli olarak değerlendirildi.

Bu arada 2016 yılında yayınlanan ayrı bir araştırma, en doğurgan dönemlerindeki kadınların diğer kadınlara daha çekici geldiğini öne sürdü; bu da evrimsel açıdan açıklanması zor bir durum.



Yaşam Haberleri