Kadın kıskançlığı ilişkileri nasıl yok eder?

Bazen kıskançlık solan ilişkileri yeniden canlandırabili, ancak çoğu zaman çatışmalara yol açar. Kıskançlık gibi bir duygu neden ortaya çıkıyor? Belki bu bir karakter özelliğidir ? Kıskançlıkla nasıl başa çıkılır? Bu ve diğer soruların cevabını bulmaya çalışacağız.


Öncelikle kıskançlık gibi hoş olmayan bir duygunun nedenlerini anlamalısınız:


Kıskançlığın ortaya çıkışı kişinin kendi korkularından kaynaklanmaktadır. İlişkilerde en yaygın olan kadın korkularının, yaş veya sosyal statüye bakılmaksızın adil cinsiyetin hemen hemen tüm temsilcilerinde benzer olduğu bir sır değil ;yalnızlık korkusu, sevilen birini kaybetme ve gereksiz olma korkusu. Korkular kadının özgüveninin düşük olmasından kaynaklanabilir - "Onun için hiçbir şey ifade etmiyorum", "bana gelmek için acelesi yok, yani beni sevmiyor", "benimle vakit geçirmiyorsa, bana olan ilgisini kaybetti.
" Kural olarak, düşük benlik saygısı bir erkeğe aşırı bağlanmaya yol açar. Korkular aynı zamanda günlük yaşamda bize rehberlik eden tutum veya ilkelerden de kaynaklanabilir - "bir erkekle bir kadın arasında arkadaşlık olamaz", "Ben onun hayatındaki tek kadınım", "bir erkek tüm boş zamanını adamalıdır ailesine."...
Kadın kıskançlığı ilişkileri nasıl yok eder?
Erkeğin davranışının kadının kendi tutumlarından birine uymaması veya kadının özgüvenine gerçek bir tehdit oluşturması durumunda kadın, kıskançlık duygusundan oluşan bir koruma mekanizması devreye sokar. Bu nedenle kıskançlık bir karakter özelliği değildir; kişinin kendi iyiliğine yönelik gizli bir korku hissidir.

Kadın kıskançlığı ilişkileri yok eder ,ya çatışmalara neden olur ya da kendi kıskançlığını ve olumsuz duygularını bastırır. Sürekli çatışmalar nedeniyle herhangi bir ilişki bozulabilir. Kadının kıskançlık duyguları nedeniyle ciddi skandallar ve çatışmalar ortaya çıkmasa bile, kıskançlık yine de kadının aile hayatında kendini gösterir.

Kıskançlığın kadın-erkek ilişkisini olumsuz etkilememesi için ne yapılmalıdır?

- Kıskançlık hissettiğiniz bir durum ortaya çıkarsa, her şey için partnerinizi suçlamak için acele etmeyin;

- Kendini anla, sana acı veren dikeni bul. Korkularınızı anlamanız istediğinizden çok daha uzun sürebilir, ancak ilişkinizi kurtarmanın ne kadar önemli olduğunu anlayacaksınız;

– Ona şu ya da bu durumda nasıl hissettiğinizi söylemeli ve nedenini açıklamalısınız. Partnerinizden mümkünse bu tür durumları kışkırtmayı bırakmasını isteyin.

Yine de kıskançlık duygularının üstesinden gelmenin en önemli koşulu, korkularınız üzerinde kendi içsel çalışmanızdır. Bunu kendiniz çözmeye çalışabilir veya bir psikoloğun yardımını alabilirsiniz. Kişi, iyi ilişkilerini ve mutlu yaşamını engelleyen ilkelerden kendisini kurtarma gücüne sahiptir.

Yaşam Haberleri