Kabaran keklerin sırrı bulundu - Meğer bu kadar basitmiş kabaran kek yapmak

Bu tariften sonra artık kabarmayan kek kalmayacak! İşte çok ama çok lezzetli kabaran kek tarifinin püf noktaları.

Kek denince akla sade kek gelir. Çay yanına ve kahve yanına en iyi yakışan lezzettir. Ayrıca fazla malzemede gerekmez. Bütçe dostudur. Üstelik çabuk bayatlamaz bu kek. Diğer keklerin içindeki malzemeler kekin ömrünü kısaltabiliyor.

Peki kabaran kek nasıl yapılacak? İster çay ister kahve yanına harika bir kek tarifimiz var.

Sade kek için malzemeler;

3 adet yumurta

1 su bardağı şeker

1/2 su bardağı sıvı yağ

1 su bardağı süt

2,5 su bardağı un

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilin

SADE KEK TARİFİ;

Yumurta ile şekeri bir kaba alarak şeker eriyene ve krema kıvamına gelene kadar çırpın. Üzerine yağı ve sütü ekleyerek karıştırın. Malzemeler mutlaka oda sıcaklığında olmalıdır. Son olarak un, kabartma tozu ve vanilini ekleyin. Bu malzemeleri un gibi elekten geçirmeyi ihmal etmeyin. Fazla çırpmadan karışmasını sağlayın. Yağladığınız kek kalıbına hamuru dökün. 160 derece fırında 40-45 dakika pişirin. Afiyet olsun!

Püf noktası: Hamurunuzun içerisine 1 limon kabuğu rendesi ekleyerek aroma verebilir, mis gibi kokmasını sağlayabilirsiniz.

Servis önerisi: Üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz.

Evet sade kek tarifi işte bu kadar kolay! Bu tarifle yapacağınız kek puf puf kabaracaktır.

İlgili Haberler

Canan Karatay önermişti.. Ekmek yerine tüketilmesi gereken tek besin
Kış boyunca tüketiyorduk. Konservelerdeki tehlike... Üstelik ev yapımı olmasına rağmen
Çay demlerken yapılan hata! Meğer kansere davetiye çıkarıyormuşuz

Yaşam Haberleri