Japonya'da Nanmadol alarmı

Japonya'da Kyushu'ya doğru ilerlemesi beklenen Nanmadol tayfunu alarmı verildi.

Japonya Meteoroloji Ajansı, gücü Kategori 5 kasırgaya denk olan Nanmadol Tayfunu için ülkenin Kyushu bölgesinde alarm verdi.

Japan Times'ın haberine göre, Meteoroloji Ajansı, bugün öğleden sonra itibarıyla Nanmadol'un Minami-Daito adasının yaklaşık 170 kilometre kuzeydoğusunda olduğunu ve saatte 20 km hızla kuzeybatıya doğru hareket ettiğini söyledi.

Fırtınanın yarın gece erken saatlerde güney Kyushu'da karaya ulaşacağı tahmin ediliyor. Ajans yüksek dalgalar, fırtına dalgası, toprak kaymaları, sel ve taşan nehirler konusunda uyarıda bulundu. "Güney Kyushu gibi bölgelerde rüzgarın çok güçlü olabileceğini ve bazı evlerin yıkılma riski altında kalabileceğini" belirten kurum, bölge sakinlerini sağlam binalarda kalmaya ve pencerelerden uzak durmaya çağırdı.

Japonya'nın batısını vuran en güçlü beş fırtınadan biri olabilir

Bugün düzenlenen bir basın toplantısında bir hava durumu ajansı yetkilisi, Japonya'nın ana adaları üzerinde büyük etkisi olan, 2018'de Kansai bölgesini vuran ve 14 kişinin ölümüne neden olan Jebi Tayfunu ve 2019'da Tokyo yakınlarındaki Kanto bölgesine düşen ve yaygın elektrik kesintilerine neden olan Hagibis Tayfunu'na atıfta bulundu.

Yetkili, "Kyushu için Nanmadol'un etkisinin daha kötü olma potansiyeline sahip olduğunu" söyledi.

Daha önce Japonya'da meteorolog olarak çalışan tayfun uzmanı Robert Speta, "Fırtına tahmin edildiği gibi bu şiddette devam ederse, Japonya'nın batısını vuran en güçlü beş fırtınadan biri olarak kayıtlara geçecek" dedi. Speta, Nanmadol'un bu yıl şimdiye kadar gezegenin herhangi bir yerinde görülen en güçlü tropikal sistem olduğunu söyledi.

halktv.com.tr // Dış Haberler

Yaşam Haberleri