"Japonlar yapar da Karadenizli Temel niye yapmasın"

Japonya'dan ilham alan Temel, şekilli karpuzlarla başarıyı yakaladı. "Talihsiz Temel" artık tarih oldu.

Trabzonlu Temel Yaşar Yazıcı, "Talihsiz Temel" lakabıyla bilinirken, tarımda yenilikçi yöntemlerle ürettiği kalp ve kare karpuzlarla başarıya ulaştı.

Daha önce civciv yetiştiriciliği, terlik imalatı ve temizlik ürünleri satışında başarısız olan Yazıcı, Ortahisar ilçesi Akoluk Mahallesi'nde yaşıyor. Yaklaşık 10 yıl önce 3,5 dönümlük fındık bahçesinden verim alamayınca karpuz üretimine yöneldi.

Japonya'dan getirttiği tohumlarla "mavi karpuz" yetiştirmeye çalışan Yazıcı, bu projede başarılı olamasa da yılmadı.

TALİHİ KALPTEN DÖNDÜ

Yenilikçi girişimlerine devam eden Yazıcı, bu kez İstanbul'dan getirttiği kalıplarla Japonların ünlü kalp ve kare şeklinde karpuzlar yetiştirdi. Şekilli karpuzlarıyla dikkat çeken Yazıcı, özellikle sıra dışı hediye arayanların ilgisini çekiyor.

Karpuz hasadına başlayan 59 yaşındaki Yazıcı karpuz yetiştiriciliği ile yaklaşık 10 yıldır uğraştığını belirtti. Mavi karpuz yetiştirme girişiminin başarısız olduğunu dile getiren Yazıcı, yeni denemelerden asla vazgeçmediğini vurguladı.

"SONUNDA BAŞARDIM"

Karpuz yetiştirmeyi sevdiğini ifade eden Yazıcı, "Köşeli ve kalpli karpuza yönelik çalışma yaptım, sonunda şükürler olsun başardım" dedi.

Bahçesinden dönüm başına 3 ton karpuz almayı bekleyen Yazıcı, ürünlerine gösterilen talepten memnun olduğunu belirtti.

"Hiç pes etmedim" diyen Yazıcı, "Bana 'karpuzcu Temel', 'Talihsiz Temel' derler. Gelir benden karpuz alırlar. Kalpli karpuzları yurt dışından da isteyenler olabilir, ona göre hareket edeceğim." dedi.

"JAPONLAR YAPAR DA..."

Kalp şeklindeki karpuzlara olan ilgiyi memnuniyetle karşılayan Yazıcı, "Japonlar yapar da Karadenizli Temel Yazıcı niye yapmasın" diyerek pes etmediğini ve başardığını sözlerine ekledi.

Yaşam Haberleri